آلژینات دندانپزشکی چیست؟ معرفی کاربردی ترین های دندانپزشکی

آلژینات دندانپزشکی

انتخاب آلژینات با زمان گیرش مناسب، به دقت قالب ‌گیری و موفقیت درمان کمک شایانی می ‌کند. علاوه بر این، کیفیت بالای آلژینات، نقش تعیین‌کننده ‌ای در عمر مفید قالب و تطابق دقیق پروتز با بافت‌ های دهان دارد. شایان ذکر است که آلژینات به دلیل خواص منحصر به فرد خود، علاوه بر دندانپزشکی، در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی نیز کاربرد گسترده ‌ای دارد. انواع مواد قالب گیری آلژینات به رنگ های صورتی یا سفید هستند که باید با آب ترکیب شوند. پس از ساخت قالب آلژینات دندانپزشکی، ترکیب خمیری به‌دست آمده را درون تری یا بیس قالب‌گیری ریخته و در دهان بیمار قرار می‌دهند.

روش اصلی ضدعفونی قالب آلژینات دندانپزشکی چیست؟

ترکیبات را بر اساس زمان نوشته شده بر روی بسته‌ی آلژینات (میانگین 35 ثانیه) مخلوط می‌نمائیم و بروی قالب تری می‌گذاریم.سپس قالب را درون دهان بیمار گذاشته و به‌روی دندان‌ها فشار می‌دهیم. در مورد نسبت ترکیب آلژینات با آب، برای قالب‌گیری با یک تری متوسط، حدوداً دو پیمانه (17 گرم) پودر آلژینات را با دو پیمانه آب (حدود 30 میلی‌لیتر) ترکیب می‌کنید. به طور کلی، نسبت ترکیب پودر آلژینات به آب حدود یک به دو است، به عبارت دیگر، اگر ده گرم پودر دارید، باید بیست میلی‌لیتر آب به آن اضافه کنید.

آلژینات دندانپزشکی دارای ویژگی های منحصر به فردی بوده و همین امر باعث تمایز و برتری آن شده است. زمانی که این پودر با آب ترکیب می گردد پس از گذشت مدت زمان کوتاهی منعطف شده و بافتی پلاستیکی و متراکم پیدا می کند و در این شرایط برای قالب گیری عالی است. این ماده بوی خاصی ندارد و شما می توانید در هر شرایطی آنها را استفاده کنید.

همچنین به زمان سفت شدن مشخص شده روی بسته ‌بندی توجه کنید و قبل از سفت شدن کامل، تری را از دهان خارج نکنید. با توجه به مزایای فراوان و سهولت استفاده، آلژینات همچنان یکی از محبوب‌ ترین مواد قالب‌گیری در دندانپزشکی است و در انواع مختلفی برای پاسخگویی به نیازهای مختلف دندانپزشکان تولید می ‌شود. یکی از موادی که در قالبگیری دندانپزشکی نقش به سزایی دارد آلژینات دندانپزشکی است. آلژینات های دندانپزشکی ترکیبی از محصولات شیمیایی هستند که برخی از آن ها از جلبک دریایی تهیه می شوند.

آلژینات تشکیل شده از مواد پلیمری دوام زیادی هم دارد و جز منابع تجدید پذیر است که آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند. سابقه استفاده از این ماده طولانی بوده و امروزه هم سطح کاربری گسترده ای را از آن خود کرده است. پس از اینکه مواد سفت شد، تری را به آرامی از دهان بیمار خارج کنید و توجه داشته باشید که در حین خروج، قالب دچار شکستگی یا آسیب نشود.

آلژینات دندانپزشکی

الژینات دندانپزشکی یکی از محبوب ترین مواد قالبگیری است که این محبوبیت تا حد زیادی به ترکیبات منحصر به فرد آن مرتبط است. یکی دیگر از دلایل محبوبیت این ماده غیرسمی بودن آن است بنابراین هیچ گونه حساسیت و التهابی برای بیمار ایجاد نمی کند. این ماده قالبگیری انعطاف پذیری بالایی دارد و به هنگام خارج شدن آسیبی نمی بیند. الژینات به عنوان یک ماده قالب‌گیری با ارزش، نقش بسیار مهمی در دندانپزشکی ایفا می‌کند. با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی و توسعه مواد جدید، انتظار می‌رود که کاربرد های الژینات در آینده گسترش بیشتری پیدا کند.

  • این ماده از جلبک‌ها به دست می‌آید و انعطاف‌پذیری، تصلب سریع، مقاومت در برابر رطوبت، سازگاری با بافت دهانی، و قابلیت گیرش دقیق اطراف دندان‌ها از جمله ویژگی‌های مهم آن هستند.
  • رعایت دقیق مراحل و دستور العمل‌ های تولید کننده، تضمین ‌کننده تهیه یک قالب با کیفیت و دقیق است.
  • این ویژگی‌ها به آلژینات اجازه می‌دهد تا به سرعت سفت شود و به عنوان یک ماده قالب‌گیری با دقت بالا استفاده شود.
  • {
  • در این مقاله دندانپزشکان ایران به انواع آلژینات دندانپزشکی و کاربرد آن در قالب‌گیری برای ایمپلنت، بریس ارتودنسی، روکش و سایر انواع پروتز دندانی می پردازیم.
  • |}{
  • از قالب‌گیری ترس دارید؟ به بهترین متخصص ارتودنسی در شیراز مراجعه کنید تا درمانی سریع و مطمئن داشته‌باشید.
  • |}{
  • به صورت خاص، افرادی که از آلژینات کروموژل برای قالب‌گیری از دست و پای نوزادها استفاده می‌کنند، ممکن است به سرعت سفت شدن آلژینات اعتراض داشته باشند.
  • |}

همان‌طور که در بالاتر به این مساله اشاره کردیم، انواع مختلف آلژینات‌ها از برندهای مختلف، زمان سفت شدن یا setting time متفاوتی دارند. نگران نباشید متخصص ارتودنسی در تهران اهمیت قالب گیری دندان را می داند و مهارت کافی دارد. برندهای معروف مانند Kulzer، Zhermack، Dentsply Sirona  و Marlic Chromogel  هر یک ویژگی‌های خاصی به محصولات خود اضافه می‌کنند، مانند ثبات ابعادی یا رایحه مطبوع. به صورت دوره‌ای کیفیت آلژینات موجود را بررسی کنید تا از تداوم اثربخشی و سلامت آن مطمئن شوید.

آلژینات یک ماده پر مصرف و ضروری است که به منظور قالب‌گیری  در دندان‌پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به تعبیری دیگر آلژینات ترکیبی از محصولات شیمیایی است که در برخی موارد از جلبک دریایی به دست می‌آید و دارای گروه‌های متعدد کربوکسیلیک می‌باشد. جنس ترکیبات به کار رفته در قالب‌های دندانی نقش مهمی در تعیین نحوه کارکرد آن‌ها ایفا می‌کند. طبق تحقیقات انجام شده بهترین زمان ریختن گچ در قالب آلژینات، ریختن آن بلافاصله پس از ساخت آن است.

آلژینات دندانپزشکی، یک ماده قالب‌گیری با منشأ طبیعی است که از جلبک دریایی قهوه‌ ای استخراج می ‌شود. این ماده به دلیل قابلیت جذب آب بسیار بالا و دقت در ثبت جزئیات ریز ساختار های دندانی، به عنوان یکی از پر کاربرد ترین مواد قالب ‌گیری در دندانپزشکی شناخته می ‌شود. آلژینات ‌های دندانپزشکی در انواع مختلف با زمان گیرش متفاوت تولید می‌ شوند.

این قالب دقیق به دندانپزشک کمک می‌کند تا یک مدل از قوس دندانی شما ساخته و  سپس از این مدل برای تهیه موارد فوق که اشاره گردید، استفاده نماید. برای دستیابی به یک مخلوط یکدست و بدون حباب، به دقت به دستورالعمل ‌های تولید کننده توجه کنید. نسبت دقیق پودر به آب و مدت زمان مخلوط کردن از عواملی هستند که بر کیفیت نهایی قالب تأثیر می ‌گذارند. با استفاده از یک اسپاتول، مخلوط را به آرامی هم بزنید تا قوام خامه ‌ای و یکدستی پیدا کند.

خرید آلژینات دندانپزشکی

همچنین، باید از قرار دادن قالب‌ها در محل‌هایی که ممکن است تحت فشار یا ضربه قرار گیرند، خودداری کرد. با پیروی از این دستورالعمل‌ها، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که آلژینات خریداری شده به بهترین شکل ممکن مورد استفاده قرار می‌گیرد و به حفظ کیفیت بالای خدمات دندانپزشکی کمک می‌کند. آلژینات‌ها اگرچه به عنوان مواد قالب‌ گیری اولیه در دندانپزشکی بسیار محبوب هستند، اما همچون هر ماده دیگری، دارای محدودیت ‌هایی هستند که آگاهی از آن ‌ها برای دندانپزشکان و تکنسین ‌های دندانپزشکی بسیار حائز اهمیت است. سپس این ماده خمیری را باید درون تری یا بیس مخصوص قالب‌گیری ریخته و آن را در دهان بیمار قرار داد. این خمیر طی گذشت یک زمان معین سفت می‌شود و به این ترتیب قالب دهان بیمار به دست می‌آید.

البته این اتفاق در مورد محلول ضدعفونی و در مدت زمان کمتر از 10 دقیقه نخواهد افتاد . پس از ضدعفونی، باید به نگهداری صحیح قالب‌های آلژینات توجه شود تا از تغییر شکل و خشک شدن آن‌ها جلوگیری شود. نگهداری در محیطی با رطوبت کنترل شده و به دور از نور مستقیم خورشید توصیه می‌شود.

انتخاب قالب یا ایمپرشن دندانی مناسب یک گام حیاتی در موفقیت ترمیم‌های غیرمستقیم دندان به شمار می‌رود. بنابراین، هنگامی که صحبت از قالب‌های دندان می‌شود، جنس این قالب‌ها بایستی در درجه نخست اهمیت لحاظ گردد. به عبارت دیگر، می‌توان مهم‌ترین عامل مؤثر در تعیین نحوه کارکرد قالب‌های دندانی را جنس ترکیبات به کار رفته در این قالب‌ها دانست. در این مطلب قصد داریم به معرفی ترکیبات آلژینات مورد استفاده به عنوان قالب یا ایمپرشن دندانی پرداخته و راهنمای کاملی در خصوص خرید آلژینات دندانپزشکی به شما ارائه دهیم. بنابراین اگر می‌خواهید با خصوصیات این مواد و معیارهای انتخاب آن‌ها به عنوان ماده قالب‌گیری دندان آشنا شوید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید. کاربرد گسترده آلژینات در دندانپزشکی، از قالب ‌گیری برای ساخت پروتز های دندانی و ایمپلنت گرفته تا تهیه مدل‌ های تشخیصی، به دلیل توانایی بالای آن در ایجاد قالب ‌های دقیق و پایدار است.

مزایای استفاده از آلژینات در قالب‌گیری

میزان دمای آب تاثیر شگرفی بر زمان سفت شدن مواد قالب‌گیری دارد و مقداری که روی بسته‌بندی آلژینات‌ها ثبت شده است، دمای نرمال (۲۳ درجه سانتی گراد) می‌باشد. فروشگاه ایدنت از سال 1383 و در روزگاری که بورس تجهیزات دندانپزشکی در خیابان دانش وجود داشته است، فعالیت خود را شروع کرده است. آلژینات دندانپزشکی چیست؟ در دندانپزشکی از تجهیزات و مواد زیادی استفاده می‌شوند که هر کدام عملکرد خاصی دارند. یکی از موادی که در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند آلژینات است که برای قالب‌گیری دندان کاربرد دارد. در این مطلب قصد داریم به معرفی آلژینات دندان‌پزشکی و نحوه کار آن بپردازیم. سپس برای گندزدایی کامل، باید قالب را درون گاز آغشته به محلول هیپوکلریت سدیم به مدت 10 دقیقه قرار دهید.

آلژینات‌های کروماتیک (حاوی کروم):

تهیه پودر آلژینات دندانپزشکی تنها چند دقیقه زمان می برد اما انعطاف پذیری بالایی دارد. آلژینات دندان در پروسه های مختلف از جمله ارتودنسی، پروتز و ترمیمی مورد استفاده قرار می گیرد. مواد شیمیایی مختلفی از جمله کلسیم فسفات، اکسید روی و تیتانیوم فلوراید در تولید این ماده قالبگیری نقش دارند.

ریختن فوری قالب بهترین روش نگهداری قالب است که در آن به علت کاهش اثرات محیطی بر قالب، کمترین میزان تغییرات ابعادی در قالب ایجاد می‌شود. ابتدا قالب را در زیر جریان آب قرار می دهیم تا بزاق دهان، خون و موارد اضافی از  روی آن حذف شوند. سپس با غوطه‌ور کردن قالب گرفته شده به مدت چند ثانیه در محلول هیپوکلریت سدیم (وایتکس) با نسبت یک به ده (یک واحد وایتکس و ده واحد آب)، مرحله اصلی گند زدایی را انجام می دهیم. سپس به مدت 10 دقیقه قالب را درون گاز آغشته به محلول فوق و در یک بستۀ پلاستیکی مهر و موم شده قرار می دهیم . اگر قیمت برای شما مهم نیست، راحت ترین روش قالبگیری ایمپلنت اسکن دیجیتال و ساخت مدل 3D فک و دندان است.

محلول ضد حساسیت 10 میل نیک درمان

به دلیل دقت در قالب گیری مخصوصا در پروتز کامل، این کار در دو مرحله و به دلیل نتیجه مطلوب، با ماده آلژینات انجام می شود. ذکر این نکته در ابتدای مقاله ضروری ست که در واقعیت چیزی به نام انواع مواد قالب گیری آلژینات وجود ندارد. زیرا آلژینات به خودی خود یک ماده ای ست که از آن برای تهیه خمیر قالبگیری استفاده می شود. در واقع منظور از انواع مواد قالب گیری آلژینات همان پودری است که برای قالبگیری دندان از آن استفاده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص راهنمای انتخاب آلژینات و یا مواد قالبگیری مناسب، نحوه استفاده و ساخت پودر آلژینات قالبگیری با ما همراه باشید. آلژینات دندانپزشکی یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین مواد در صنعت دندانپزشکی است و در واقع جزء انواع مواد قالب گیری دندان محسوب می‌شود.

در دندانپزشکی، آلژینات به صورت پودر عرضه می‌شود که با مخلوط شدن با آب، به خمیری تبدیل می‌شود و برای ثبت دقیق جزئیات آناتومی دهان بیمار استفاده می‌گردد. آلژینات در زمینه دندانپزشکی یک ماده قالب‌گیری است که از گونه‌های خاصی از جلبک‌ها به نام آلژینات به‌دست می‌آید. این ماده از ابتدا به شکل مایع است ولی سریعاً به شکل ژلی تبدیل می‌شود و برای گرفتن اثر دندانی از دندان‌ها و بافت‌های دهانی بیمار به‌کار می‌رود.

در این مقاله در مورد ماده قالب‌گیری آلژینات و نقاط قوت و ضعف این ماده صحبت کردیم. شما می‌توانید اطلاعات بیشتر در خصوص خریداری این محصول را در فروشگاه وب سایت دنتیوا بیابید. دقت داشته باشید که انتخاب مواد قالب‌گیری معمولاً بستگی به ترجیحات و تجربه دندانپزشک از این مواد داشته و نمی‌توان قانونی کلی در مورد آن صادر نمود.

معایب آلژینات دندانپزشکی

ویژگی‌های مثبت آلژینات، از جمله سهولت استفاده، انعطاف‌پذیری، و هزینه مناسب، آن را به یکی از گزینه‌های محبوب در دندانپزشکی تبدیل کرده است. با این حال، دندانپزشکان باید از محدودیت‌های آن نیز آگاه باشند و در صورت نیاز از مواد قالب‌گیری دیگر برای دستیابی به دقت بالاتر استفاده کنند. این ماده به دلیل خواص منحصر به فرد و کاربری آسان، یکی از مواد اصلی در قالب‌گیری دندان‌ها و فک‌ها برای تهیه مدل‌های دقیق از بافت‌های دهانی است. در این مقاله، به بررسی کامل آلژینات دندانپزشکی و قالبگیری، ویژگی‌ها، روش‌های قالب‌گیری و کاربردهای آن خواهیم پرداخت. زمان انجام ترمیم غیرمستقیم، سوال اینجاست که چگونه مواد قالبگیری مناسب را پیدا کنیم . آلژینات قالبگیری از مواد بیوپلیمری و تجدیدپذیر تشکیل شده که عموما به ‌دلیل قابلیت تجزیه‌ پذیری توسط طبیعت، جایگزین مناسبی برای مواد تجزیه ناپذیر دیگر و سنتی – مانند پلاستیک – شناخته می‌شوند.

در ساخت قالب آلژینات دندانپزشکی، نسبت این مخلوط پودر و میزان آب بر اساس نوع و برند انواع مواد قالب گیری آلژینات دندانپزشکی متفاوت است. انواع آلژینات دندانپزشکی به دلیل دقت بالا، سهولت استفاده و قیمت مناسب، یکی از بهترین مواد قالب‌گیری در دندانپزشکی هستند. این ماده بر اساس زمان سخت شدن به دو نوع سریع و کند تقسیم می‌شود و برندهای مختلفی مانند کروموژل، فویل گلچای، بایر، زرماخ، ماژور، کوکس فست و آریادنت کروما پرینت در بازار موجود هستند.

سپس سینی را با دقت در دهان بیمار قرار دهید و از او بخواهید که در طول فرآیند ثابت بماند. زمان سفت شدن آلژینات به نوع محصول و دستورالعمل ‌های تولید کننده بستگی دارد. آلژینات‌های دندانپزشکی به دلیل قیمت مناسب، کاربری آسان و ایمنی بالا، همچنان یکی از مواد مهم و پرکاربرد در دندانپزشکی هستند. شناخت ویژگی‌ها و انواع این ماده، به کاهش ترس بیمار از انجام قالبگیری دندان و رضایت او از کیفیت پروتز کمک می‌کند.

آلژینات پودری است که هنگام ترکیب با آب، به یک ماده ژل‌ مانند تبدیل می‌شود. این ماده حاوی موادی مانند سدیم آلژینات، کلسیم سولفات و سایر مواد معدنی است. این ماده به عنوان یک عامل ژل‌ساز عمل می‌کند و باعث می‌شود که مخلوط پودر آلژینات و آب به حالت ژل درآید. روش مصرف آلژینات دندانپزشکی به این صورت است که پس از انتخاب آلژِینات مورد نظرتان لازم است تری قالبگیری مناسبی را آماده کنید.

آلژینات یکی از مواد لازم برای استفاده در دندان‌پزشکی است که نسبت به دیگر مواد از مزیت‌های زیادی برخوردار است. بنابراین مواد مورد استفاده در آلژینات دارای کیفیت و فرمول مناسب می‌باشد که به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد. مطالعات علمی نشان داده‌اند که دقت ابعادی آلژینات به عواملی مانند برند، شرایط نگهداری و روش ضدعفونی بستگی دارد. همچنین، استفاده از نانوذرات یا مواد ضدعفونی‌کننده خاص می‌تواند خواص آلژینات را بهبود بخشد.

علاوه بر این ایمپرشن‌های آلژیناتی تنها برای یک نوبت قالب‌گیری کاربرد دارند و اگرچه با استفاده از آن‌ها می‌توان جزئیات سطوح تحت لثه‌ای را نیز قالب‌گیری نمود، با این حال احتمال گسستن این مواد در حین خارج سازی بالاتر است. این ترکیب ساخت کمپانی دنتسپلی سیرونا (Dentsply Sirona) بوده و در بسته بندی‌های با حجم ۵۰۰ گرم به بازار عرضه می‌گردد. این شرکت از ادغام دو شرکت آلمانی سیرونا و شرکت آمریکایی دنتسپلی شکل گرفته و هم‌اکنون در ۱۲۰ کشور جهان دارای نمایندگی معتبر است. آلژینات بلوپرینت ترکیبی فاقد گرد و غبار (Fee dust) و سرب (Lead-free) بوده و با قابلیت مخلوط شدن آسان، گزینه‌ای عالی برای ایمپرشن‌های ناکامل و همینطور ایمپرشن‌های مخصوص ارتودنسی به شمار می‌رود. رایحه دلپذیر نعناع و رنگ آبی این ماده قالب‌گیری آن را از بسیاری از نمونه‌های مشابه متمایز می‌سازد.

نحوه قالب گیری با پودر آلژینات

اسید آلژنیک برای اولین بار توسط استنفورد در سال 1881 کشف شد و اولین اختراع ثبت شده در مورد گرفتن آلژینات از جلبک‌ها در سال 1930 منتشر گردید. بدین ترتیب و با توجه به قدمت بیش از نیم دهه استفاده از آلژینات در دندانپزشکی، همچنان از این ماده استفاده می شود. تجهیزیار دنت مرجع آنلاین فروش انواع محصولات و مواد دندانپزشکی در تهران با فراهم کردن بستری مناسب، امکان خرید امن و غیرحضوری را برای مشتریان عزیز در سراسر کشور فراهم آورده است. به دلیل معایب ذکر شده، از آلژینات برای قالب‌گیری ایمپلنت‌های دندانی یا سایر موارد نیازمند دقت و جزئیات فوق‌العاده، استفاده نمی‌شود. دمای خیلی بالا یا پایین آب یا پودر هنگام مخلوط شدن بر کیفیت و فرصت قالبگیری تاثیر می‌گذارد.

در فروشگاه کادنت، انواع مواد دندانپزشکی، تجهیزات دندانپزشکی، ابزارهای جراحی دندانپزشکی و لوازم مصرفی دندانپزشکی با تضمین اصالت کالا و گارانتی مرجوعی ارائه می‌شود. ما تمامی محصولات خود را از تأمین‌کنندگان معتبر و با بهترین استانداردهای کیفیت تأمین می‌کنیم تا شما با خیال راحت از آن‌ها استفاده کنید. از میکروسکوپ‌های دندانپزشکی تا مواد ترمیمی دندان، تمامی کالاها به‌دقت انتخاب و بررسی می‌شوند. این ترکیب‌ها در واقع از جلبک دریایی به دست می‌آیند و در حوزه‌های مختلف از جمله دندانپزشکی، دندان‌سازی و صنایع مختلف کاربرد دارند.

همان‌طور که می‌دانید آلژینات یک ماده بسیار آبدوست بوده و ممکن است با قرارگرفتن در محلول‌های آبی ابعاد آن دچار تغییر شود. درباره انواع مواد قالب گیری دندان را در این مقاله از فروشگاه اینترنتی دنتیوا مطالعه کنید. این نوع آلژینات تغییر رنگی نمی دهد و برای تشخیص زمان سفت شدن دندانپزشک باید از تایمر یا تجربه شخصی خود استفاده کند. همچنین، بر اساس زمان گیرش، آلژینات‌ها به انواع معمولی و سریع تقسیم می‌شوند. آلژینات‌های کند زمان بیشتری برای سخت شدن نیاز دارند و معمولاً بین 4 تا 5 دقیقه زمان می‌برند تا سخت شوند. آلژینات‌های کند به دندانپزشکان این امکان را می‌دهند که به آرامی قالب را تنظیم کرده و جزئیات دقیق‌تری از دندان‌ها و فک بیمار ثبت کنند.

خرید آلژینات دندانپزشکی یا مواد قالبگیری مناسب

دقت ابعادی، ثبات ابعادی، خاصیت آبدوستی، ترشوندگی، بازگشت الاستیک، قابلیت انعطاف، هندلینگ آسان و زاویه تماس از مهم‌ترین معیارها در ارزیابی قالب‌های دندانی هستند. تفاوت بین دستکش های وینیل لاتکس و نیتریل را در این مقاله از فروشگاه اینترنتی تجهیزات دندانپزشکی دنتیوا بخوانید. همان‌طور که گفتیم میزان آب لازم برای ایجاد خمیر آلژینات، بسته به برند آلژینات و مدل آن متفاوت است و توجه به این نکته برای حصول نتیجه بهتر بسیار ضروری است. همچنین روی بسته پودر آلژینات زمان لازم برای ترکیب شدن مواد نوشته شده که باید بر اساس آن عمل کنید. در بازار ایران، برند های شناخته شده ‌ای همچون بایر، کاوکس هلند، زرماخ تروپیکال جین و هایجیدنت به دلیل کیفیت و عملکرد بالای محصولات خود، از محبوبیت خاصی برخوردار هستند. انتخاب نهایی آلژینات، باید با توجه به نوع درمان، شرایط بیمار و توصیه ‌های دندانپزشک صورت گیرد.

{

نحوه استفاده از پودر آلژینات کروموژل

|}

ویژگی ‌های منحصر به‌ فرد این ماده از جمله زیست‌ سازگاری، ویسکوزیته کنترل ‌شده و سهولت استفاده، آن را به گزینه ‌ای ایده ‌آل برای ثبت دقیق جزئیات آناتومیکی دهان تبدیل کرده است. سپس این ترکیبات را بر اساس مدت زمان نوشته شده بر روی بسته‌ی آلژینات (بطور میانگین 35 ثانیه) مخلوط می کنیم و بر روی قالب تری قرار می دهیم . بر اساس چند ویژگی کلیدی مانند تغییر رنگ، آلژینات‌های دندانپزشکی انواع مختلفی دارند. رایج‌ترین طبقه‌بندی بر اساس میزان تاخیر ژل (خمیر) برای گیرش و سفت شدن است. به ­طور کلی استفاده از آلژینات دندانپزشکی در قالب‌گیری به دلیل دقت بالا، زمان سخت شدن مناسب، مقاومت در برابر تغییرات دما، قیمت مناسب و سهولت در استفاده، انتخابی ایده‌آل برای بسیاری از دندانپزشکان است.

{

نکات موثر بر سفت شدن (setting time) آلژینات‌ها

|} آلژینات دندانپزشکی

شما می توانید انواع آلژینات دندانپزشکی را با قیمت مناسب و تضمین اصالت کالا از فروشگاه کارمادنتال تهیه فرمایید. پس از اینکه خمیر مورد نظر تهیه شد، با کمک اسپاتول آلژینات را بر روی تری به خوبی پخش کنید. این کار باید با سرعت بالایی انجام شود تا کیفیت قالب و زمان گیرش تحت تاثیر قرار نگیرند. ماده اصلی که در این مواد استفاده می‌شود یک پلیمر خطی طبیعی است که با نام آلژینیک اسید شناخته می‌شود. بعد از مخلوط شدن با آب فقط با گذشت چند دقیقه از قوام پلاستیکی مورد نیاز برای قالب‌گیری برخوردار خواهند شد. بخاطر داشته باشید که آلژینات ها بسیار آب دوست می باشد و با قرار گرفتن در معرض محلول‌های آبی، احتمال جذب آب و تغییرات ابعادی در آنها وجود دارد.

امروزه طیف وسیعی از گزینه‌های متنوع به عنوان ماده اولیه قالب‌های دندان در بازار یافت می‌شوند. رایج‌ترین این مواد از تقریباً اواسط قرن بیستم میلادی تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته و شامل ترکیبات آلژینات، پلی‌اتر (PEها) و وینیل پلی‌سیلوکسان (VPS) می‌گردند. جدیدترین ترکیبی که نزدیک به ۱۰ سال قبل به این مواد اضافه شده است، وینیل پلی اتر سیلوکسان (VPES) نام دارد. این ماده هیبریدی از PE و VPS بوده و ترکیبی از خواص چشمگیر هر دوی این مواد را از خود نشان می‌دهد. الژینات یک هیدرو کلوئید برگشت ‌ناپذیر، به عنوان یکی از مواد اصلی در قالب ‌گیری دندانپزشکی شناخته می ‌شود.

از قالب‌گیری ترس دارید؟ به بهترین متخصص ارتودنسی در شیراز مراجعه کنید تا درمانی سریع و مطمئن داشته‌باشید. این ترکیبات با دقت فرموله می‌شوند تا زمان سفت شدن، استحکام و دقت قالب‌گیری بهینه شود. به علاوه، آلژینات‌ها ترکیباتی غیرسمی، غیرآزارنده و آب‌دوست‌ بوده و این موضوع آن‌ها را به انتخابی ایده‌آل برای مواردی که جداسازی دشوار باشد مبدل می‌سازد. برای بیماران با آندرکات نیز، تمامی لایه‌های آلژینات به استثنای لایه عمقی را می‌توان بدون نگرانی از گسستگی قالب، از دهان بیمار خارج نمود.

موادی که زاویه تماس بالایی دارند، آپتودنت بایستی با دقت بیشتری در فرآیند قالب‌گیری به کار برده شوند. اگر آب بیش از حد داغ و گرم باشد، خیلی زود سفت می‌شود و شما وقت کافی نخواهید داشت. هر چه دمای آب پایین‌تر باشد، زمان سفت شدن آلژینات بیشتر می‌شود و شما وقت بیشتری در اختیار خواهید داشت. در مرحله اول، قالب را زیر جریان آب قرار بدهید تا گندزدایی اولیه آن انجام شود.

این شرکت با تنوع بی‌نظیر محصولات خود، نیازهای تمامی دندانپزشکان و متخصصان دندانپزشکی را برآورده می‌کند. برای همین بهتر است به جای غوطه‌ور کردن قالب در محلول هیپوکلریت سدیم، آن را به مدت 10 دقیقه درون گاز آغشته به این ماده قرار دهید. البته برخی از آلژینات‌ها دارای خواصی هستند که مانع از تغییر ابعاد و حجم آن‌ها در اثر قرارگیری در محلول‌های آبی می‌شود و شما می‌توانید با خیال راحت آن‌ها {آپتودنت|} را درون محلول ضد عفونی‌کننده قرار دهید. استفاده از بیوپلیمرهایی نظیر آلژینات در موارد پزشکی و دندانپزشکی، هم ارزان تمام می‌شود و هم استفاده آسانی دارد. برای قالب‌گیری و ساخت ایمپرشن با آلژینات، کافی است پودر آلژینات را با میزان مشخصی از آب که به نوع آلژینات و برند آن بستگی دارد، ترکیب کنید تا یک ماده خمیری به دست بیاید. علی‌رغم تمامی نقاط قوتی که برشمردیم، آلژینات‌ها ضعف‌ها و محدودیت‌هایی نیز دارند.

آلژینات به عنوان یکی از پرکاربرد ترین مواد قالب ‌گیری در دندانپزشکی، از دیرباز به دلیل مزایای فراوان خود مورد توجه بوده است. این ماده طبیعی و تجدید پذیر، که عمدتاً از جلبک‌ های قهوه ‌ای استخراج می ‌شود، قادر است با دقت بالایی از ساختار های دندانی و لثه‌ها قالب ‌گیری کند. یکی از مواد پر مصرف در صنعت دندانپزشکی آلژینات است که کاملا ضروری بوده و بیشتر برای قالب گیری مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب شدن این ماده با آب باعث شده تا بافتی منعطف پیدا کند که در این صورت می توان آن را به هر شکلی تبدیل کرد. مواد شیمیایی اصلی ترین ترکیبات الژینات را تشکیل می دهند و در کنار آنها جلبک های دریایی هم نقش پر رنگی دارند بدین ترتیب قالب ساخته شده برای انسان هیچ گونه عوارضی ندارد.

آلژینات جزو موادی است که از دیرباز برای مصارف قالب‌گیری دندان کاربرد داشته است. اما برای انتخاب و خرید این ماده توجه به چه نکاتی ضروری است؟ ابتدا اجازه دهید اندکی در مورد خصوصیات ذاتی ترکیبات آلژینات صحبت کنیم. هر کدام از ترکیبات به کار رفته به عنوان ماده قالب‌گیری از نقاط قوت و ضعف مختص به خود برخوردار بوده و بنابراین اغلب اوقات انتخاب ماده سازنده ایمپرشن تا حد زیادی بستگی به ترجیحات دندانپزشک خواهد داشت. در ادامه به طور مختصر به معرفی برخی از خواص ساختاری مهم مواد قالب‌گیری می‌پردازیم. برای خرید آلژینات دندانپزشکی و استعلام قیمت سایر مواد و تجهیزات دندانپزشکی می توانید با مراجعه به سایت فروشگاه اینترنتی مواد و تجهیزات دندانپزشکی آنتوس ( Ontooth.ir ) مراجعه فرمایید. پودر آلژینات غیر سمی است و در تماس با آب، به ژل خمیری نرم تبدیل می شود که حالت‌پذیری بسیار خوبی دارد.

آلژینات در دندانپزشکی یک ماده مهم برای قالب‌گیری دندانی و تهیه مدل اولیه است. این ماده از جلبک‌ها به دست می‌آید و انعطاف‌پذیری، تصلب سریع، مقاومت در برابر رطوبت، سازگاری با بافت دهانی، و قابلیت گیرش دقیق اطراف دندان‌ها از جمله ویژگی‌های مهم آن هستند. استفاده از آلژینات در مراحل اولیه تشخیص و درمان دندانپزشکی، به ویژه برای تهیه ایمپلنت‌ها، تاج و پل دندانی، و دندان‌های مصنوعی، نقش اساسی در دقت و موفقیت درمان‌های بعدی دارد.

{آپچوراتور |آرسی پرپ |آکریل |آلژینات |آمالگام |آمالگاماتور |آمالگاماتور عاج طب |آنگل ، توربین ، هندپیس |ابزار اندو |ابزار اندو دندانپزشکی |ابزار ایمپلنت |ابزار ترمیمی |ابزار لابراتواری |اپکس لوکیتور |اتوکلاو |اتوکلاو آویکو |اتوکلاو وصال گستر |ارتودنسی |اسپریدر دندانپزشکی |اسکنر فسفرپلیت (PSP) |اسید اچ |اقلام مصرفی دندانپزشکی |اقلام مصرفی و یکبار مصرف |الکتروسرجری |الواتور |اندو اپکس |اندو موتور |اندودنتیکس |اندوموتور وودپکر |اوژنول |ایتیس |ایمپلنت |اینسترومنت |باندینگ |برس برساژ (جرمگیری) |پانسمان موقت دندان |پرکننده موقت و دائمی |پریو و جراحی |پست و کور |پودر ایرفلو |پیزو التراسونیک |پیزو سرجری |پین |تابوره |تجهیزات اندو |تجهیزات ایمپلنت |تجهیزات ترمیمی |تجهیزات ترمیمی دندانپزشکی کادنت |تجهیزات دندانپزشکی |تجهیزات مطب و استریلیزاسیون |ترایلی و کابینت |ترمیمی - اندو |ترمیمی و پروتز |جراحی و پریو |جرم گیری |خمیر پروفیلاکسی |خمیر پولیش |خمیر جراحی |دایکال |دستگاه بلیچینگ |دستگاه پک اتوکلاو |دستگاه تمیزکننده و التراسونیک |دستگاه جرمگیری وودپکر |دستگاه روغن کاری اینسترومنت |دسته‌بندی نشده |دندان مصنوعی |دوربین داخل دهانی |دیسک پالیش |رادیوگرافی |رادیولوژی و تصویر برداری |رترکتور |روپوش و اسکراب |رول پک اتوکلاو |زینک اکساید |ژل لوبریکانت و EDTA |ساکشن جراحی |ساکشن مرکزی |سایلن پرسلن |ست قالبگیری |سر سوزن و سرنگ |سرآینه و دسته آینه |سرساکشن یکبار مصرف |سکشنال ماتریکس |سمان و لوتینگ |سنسور RVG |سوزن گیر - شان گیر - هموستات |سوند دندانپزشکی |سیلر |ضد عفونی کننده دست و سطوح |ضد عفونی کننده کانال |ظرف و ظروف |فایل دستی |فایل دستی مانی |فایل روتاری |فرز الماسی BTM |فرز کارباید Verdent |فرز و مولت |فورسپس |فورسپس اطفال فنر دار |فورسپس های آناتومیک |فورسپس های اطفال بدون فنر |فیشور سیلنت |قلم کامپوزیت |قلم نوری و سیلیکونی |قیچی |کارور دندانپزشکی |کاغذ آرتیکولاسیون |کامپوزیت |کامپوزیت توکویاما |کامپوزیت سارمکو |کلروفرم |کلروهگزیدین |کلسیم هیدروکساید |کلمپ و رابردم |کلینیک و مطب کادنت |کمان اره و تیغه بین دندانی |کمپرسور دندانپزشکی |کن کاغذی |کیف پول ووکامرس |گان تزریق |گلاس آینومر |گوتا پرکا |گوتا کاتر |گیتس و پیزو |لایت کیور |لایت کیور وودپکر |لوپ دندانپزشکی |ماده ضد حساسیت |ماسک و دستکش |ماندرل دندانپزشکی |مایع رابردم و محافظ لثه |محصولات exp |محصولات جی سی |محصولات کداک |محصولات گلدنت |مسواک و واترجت |مواد اندو}
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد