کامپوزیت دندان چیست؟ عوارض و فواید + دوام کامپوزیت

مواد کامپوزیت دندان

در قسمت بالایی عکس، نواقصی مانند لب‌پریدگی، شکستگی جزئی و ناهماهنگی در اندازه و فرم دندان‌ها مشاهده می‌شود که بر زیبایی لبخند تأثیر منفی گذاشته است. در بخش پایینی، پس از انجام کامپوزیت دندان، دندان‌ها ظاهری یکدست، صاف و درخشان پیدا کرده‌اند و لبخند فرد به شکل قابل‌توجهی بهبود یافته است. کامپوزیت دندان یکی از سریع‌ترین و مؤثرترین روش‌های ترمیم و زیباسازی دندان‌ها است که علاوه بر ایجاد ظاهری طبیعی، به افزایش اعتمادبه‌نفس و زیبایی لبخند کمک می‌کند. این روش با حداقل تراش دندان و در زمان کوتاه انجام می‌شود و در صورت مراقبت صحیح، ماندگاری قابل‌قبولی خواهد داشت. یکی از مشکلاتی که افراد پس از کامپوزیت دندان با آن روبرو می‌شوند، لک شدن کامپوزیت دندان است.

قیمت روکش دندان

– کامپوزیت‌ها به مرور زمان در اثر جویدن و فشارهای روزمره ممکن است دچار ساییدگی شوند. این موضوع در نهایت منجر به تغییرشکل یا کاهش استحکام کامپوزیت خواهد شد. شما می توانید بدون مراجعه به کلینیک به صورت کاملا آنلاین نوبت خود را رزرو کنید. کافی است فرم زیر را پر کنید تا همکاران ما نوبت شما را رزرو کنند. نوع جدیدتری از کامپوزیت‌های موجود در بازار، کامپوزیت‌های نوع هیبریدی هستند. ترکیبی از کامپوزیت‌های ماکروفیل و میکروفیل که ذرات درون آن‌ها ترکیبی از سایزهای کوچک و بزرگِ دو مدل قبلی است.

دندان‌قروچه (براکسیسم) می‌تواند باعث فرسایش، ترک‌خوردگی یا شکستگی کامپوزیت‌ها شود. این افراد در صورتی که مایل به انجام کامپوزیت باشند، ممکن است نیاز به استفاده از محافظ شبانه داشته باشند. اگر بین دندان‌ها فاصله‌ای وجود داشته باشد، می‌توان با استفاده از کامپوزیت به پر کردن این فضاها پرداخت و لبخندی یک‌دست و زیبا ایجاد کرد. این روش یک جایگزین غیرتهاجمی برای ارتودنسی در برخی موارد خاص است.

انواع ماده استفاده شده در کامپوزیت دندان + خواص مواد کامپوزیت های ترمیمی

برای طبیعی نشان دادن روکش کامپوزیت خط‌های ظریفی روی روکش انداخته می‌شود. این محصول توسط شرکت سوئیسی سارمکو تولید شده‌است؛ که در رنگهای مختلف موجود می‌باشد. با آنکه کیفیت، کارایی و ماندگاری مشابهی با سایر برند‌های کامپوزیت دارد ولی قیمت آن مناسب تر است. زمانی از پل‌های کامپوزیت چسبنده استفاده می‌شود که یک دندان (معمولا دندان جلویی) وجود نداشته باشد. در این روش دندانپزشک در مطب یا تکنسین دندانپزشکی از طریق باندینگ دندان‌های مصنوعی را به دندان‌های مجاور متصل می‌کنند. چه تفاوتی بین کامپوزیت دندان و باندینگ دندان وجود دارد؟باندینگ اغلب به روند چسباندن کامپوزیت به دندان اشاره دارد، در حالی که کامپوزیت خود ماده ترمیمی است.

کامپوزیت دندان چیست؟ انواع، مزایا، معایب و قیمت

کامپوزیت ها در خواص بیولوژیکی، عملکردی و زیبایی ساختار دندان تفاوت دارند. همچنین انواع کامپوزیت دندان شامل کامپوزیت های روکش دندان، کامپوزیت ماکروفیلی، کامپوزیت میکروفیل، کامپوزیت هیبریدی، میکرو هیبرید و نانو هیبرید است که در ادامه با آنها بیشتر آشنا خواهیم شد. کمک به اتصال براکت ها به دندان که اینجا هم به آن باندینگ گفته می شود، یک کاربرد کامپوزیت دندان در ارتودنسی است.

قیمت لمینت دندان به صورت نچرال

زمانی که ضخامت کامپوزیت بیش‌تر از میزان نرمال شود، جلو آمدگی دندان پیش می‌آید. علاوه بر ظاهر جلو آمده، این موضوع باعث می‌شود که دندان حالت مصنوعی پیدا کند. جا دارد به این موضوع اشاره کنیم که انجام کامپوزیت برای همه‌ی افراد مناسب نیست. برای مثال افرادی که نسبت به لثه‌ی خود دندان های برجسته ای دارند یا این که دندان‌هایشان نامنظم است کیس های مناسبی برای انجام این کار نیستند.

کامپوزیت دندان بدون تراش

داشتن قابلیت پالیش پذیری از مزیت های استفاده از مواد ژاپنی است. این مواد علاوه بر این که استحکام بالایی دارند، از سایش های دندانی جلوگیری می‌کنند. هر کدام از آن‌ها هم مزایای خاصی دارند که با توجه به شرایط خود و به کمک دندانپزشک می‌توانید بهترین آن‌ها را انتخاب کنید. ممکن است برایتان این سوال ایجاد شود که بهترین رنگ برای کامپوزیت دندان چه رنگی است. در این قسمت نکاتی را ذکر می‌کنیم که در انتخاب مناسب ترین رنگ به شما کمک کند.

بر خلاف طلا و پرسلن، در این روش کامپوزیت این مواد به شیوه باندینگ در حفره قرار داده می‌شوند. در نظر داشته باشید که قیمت بهترین نوع کامپوزیت با توجه به برند کامپوزیت تعیین‌ می‌شود. برندهای آمریکایی نظیر Bisco، SDI، DMG به همراه برندهای دیگری مثل Tokuyama، COLTENE، DMP و… کیفیت فوق‌العاده‌ و مقاومت بالایی دارند و قیمت محصولات آنها هم گران‌تر است. از سوی دیگر، مسواک مخصوص کامپوزیت با در نظر گرفتن حساسیت این مواد طراحی شده است.

این روش درمانی و زیبایی‌‌بخش با وجود دوام بالا و منحصربه‌فرد اما همیشگی نیست. دوام کامپوزیت‌ها مخصوصا عمر کامپوزیت دندان های جلو به‌دلیل برخورد بیشتر و آسیب‌پذیر بودن حدود 5 تا 7 سال است. البته دوام و ماندگاری آن تا حد زیادی به عوامل مختلفی از جمله نحوه نگهداری شما از کامپوزیت، مهارت دندانپزشک، جنس و نوع مواد به کار رفته بستگی دارد.

لمینت و کامپوزیت دو روش رایج برای زیبایی دندان هستند؛ اما بین این دو روش تفاوت های زیادی وجود دارد. جهت کمک به شما برای انتخاب بین لمینت و کامپوزیت، مهمترین فرق لمینت و کامپوزیت دندان را در جدول زیر خلاصه کرده‌ایم. نصب روکش کامپوزیت محدودیت سنی دارد و با تکمیل رویش دندان‌های بالغ امکان‌پذیر است. کامپوزیت ونیر دوام خوبی دارد و حتی در صورت شکستگی یا آسیب، قابل ترمیم است.

باید اشاره کنم که همه ی این برندهای کامپوزیتی در مرکز دندانپزشکی دکتر سپهریان موجود هستند. O      دندانپزشک ناحیه آسیب‌دیده را تمیز کرده و سطح آن را آماده‌سازی می‌کند. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقتو توسط ما جواب داده شود.

  • اگر دندانپزشک انتخابی شما مهارت کافی برای انجام این تکنیک را نداشته باشد و از مواد اولیه بی کیفیت استفاده کند عوارضی همچون پوسیدگی دندان، عفونت لثه یا بوی بد دهان ایجاد می‌شود.
  • آلیاژ و کامپوزیت شباهت ها و تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند؛ اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، کامپوزیت ها از محبوبیت بالاتری برخوردارند.
  • {
  • یکی از مهم ترین عوامل دخیل در تغییر رنگ روکش دندان رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است.
  • |}
  • کامپوزیت دندان انواع مختلفی دارد و انتخاب مواد کامپوزیت مناسب می‌تواند کمی پیچیده باشد.
  • {
  • انتخاب کلینیک مناسب و رعایت مراقبت‌های لازم می‌تواند به نتایج مطلوب و رضایت‌بخش منجر شود.
  • |}{
  • زمانی که ضخامت کامپوزیت بیش‌تر از میزان نرمال شود، جلو آمدگی دندان پیش می‌آید.
  • |}

همه چیز در زندگی طول عمر دارد و کامپوزیت دندان نیز مادام‌العمر نیست. به طور کلی، طول عمر کامپوزیت را بین 5 تا 7 سال تخمین می‌زنند، هرچند که این طول عمر به فاکتورهای زیادی از جمله مراقبت بیمار بعد از کامپوزیت و جنس دندان‌ها بستگی دارد. همچنین در صورت آسیب یا خرابی و شکستگی کامپوزیت، این امکان وجود دراد که دوباره ترمیم و اصلاح شود بنابراین جای نگرانی وجود ندارد. در این سیستم رنگی، سایه‌ها با اعداد طبقه‌بندی می‌شوند؛ به طوری که عدد 1 برای روشن‌ترین رنگ و عدد 4 برای تیره‌ترین رنگ است. برای انتخاب صحیح رنگ کامپوزیت، به رنگ پوست صورت، رنگ دندان‌های اطراف و میزان سفیدی چشم‌های فرد توجه می‌شود. به همین دلیل، انتخاب رنگ مناسب برای کامپوزیت دندان از یک بیمار به بیمار دیگر متفاوت است.

نظرات کابران

به طور کلی، هزینه کامپوزیت می‌تواند بین حدود 1 تا 3 میلیون تومان برای هر دندان متغیر باشد (تخمین بر اساس نرخ‌های متوسط در ایران در سال 1403). برای اطلاع دقیق از هزینه، مشاوره با دندانپزشک و بررسی نیازهای خاص دندانی ضروری است. دندانپزشکان با تجربه و تخصص بالا ممکن است هزینه‌های بیشتری دریافت کنند، چرا که کیفیت کار آن‌ها تأثیر زیادی بر نتیجه نهایی و دوام کامپوزیت خواهد داشت. اگر دندانپزشک انتخابی شما مهارت کافی برای انجام این تکنیک را نداشته باشد و از مواد اولیه بی کیفیت استفاده کند عوارضی همچون پوسیدگی دندان، عفونت لثه یا بوی بد دهان ایجاد می‌شود.

مواد کامپوزیت دندان

پس تا حدی تغییر رنگ (رنگ پذیری) در طول زمان از خصوصیات بارز آنهاست و قیمت لمینت دندان به این روش از لمینت های سرامیکی ارزان تر است. در مورد این مسئله نیز همانند روکش دندان، بر روی دندان‌های ایمپلنت شده نمی‌توان کامپوزیت انجام داد. چرا که چسب کامپوزیت دندان بر روی اینگونه روکش‌ها قابلیت چسبندگی ندارد. به این دلیل که بیماران به استفاده از مواد همرنگ دندان برای داشتن دندانی کاملاً سفید علاقه‌مند هستند.

این ویژگی ها شامل میزان پالیش پذیری، استحکام، قیمت، رنگ و میزان ترمیم کنندگی هستند. به طور کلی انجام کامپوزیت دندان در یک جلسه تمام می شود اما اگر فرد نیاز به درمان های دیگری برای مشکلات دهان و دندان داشته باشد ، باید قبل کامپوزیت آنها را انجام دهد. کامپوزیت های دندانی دارای طول عمر مفیدی بین 5 تا 10 سال که این بازه با نوع مراقبت کمتر یا بیشتر می بشود اما کامپوزیت ها به عنوان یک روش دائمی شناخته نمی شود. در مقایسه با لمینت دندان، مدت ماندگاری و دوام ونیر کامپوزیت معمولا کوتاه تر است. اما یادمان نرود که هزینه های آن پایینتر از قیمت لمینت دندان است و حتی هزینه های مراقبت و تعمیر مجدد آن نیز به مراتب کمتر از لمینت دندان خواهد بود. محصولات این برند که از نوع کامپوزیت‌های نانوهیبریدی هستند، ویژگی‌های مثبت قابل ملاحظه‌ای همچون خاصیت فرم دهی راحت، مقاومت در برابر تغییر رنگ، ضربه و ساییدگی دارند.

از خصوصیات مکانیکی می‌توان به استحکام و مقاومت در برابر شکست اشاره کرد و از خصوصیات فیزیکی می‌توان از پالیش‌پذیری و مقاومت در برابر رنگ‌پذیری نام برد. یکی از مواردی که بر این خصوصیات اثرگذار است، اندازه‌ی ذرات یا فیلرهای داخل کامپوزیت است، به همین دلیل معمول‌ترین طبقه‌بندی در مورد کامپوزیت‌ها، طبقه‌بندی آن‌ها بر اساس سایز ذرات آن‌هاست. برای درک بهتر انواع کامپوزیت دندان می‌بایست ابتدا بدانیم که خود ماده کامپوزیت چه معنا و مفهومی دارد. کلمه “کامپوزیت | composite”در واقع به معنای ترکیب یا اتصالی متشکل از دو یا چند ماده مختلف است. در علم مواد، ماده کامپوزیت به موادی اطلاق می‌شود که از دو یا چند ماده مختلف با خواص متفاوت تشکیل شده‌اند و در هم ترکیب شده‌اند تا خواص بهتری را به دست آورند.

در این صورت، لازم است که کامپوزیت را تعویض کنید تا این مشکل رفع شود. یکی از مشکلاتی که پس از انجام این روش درمانی برای برخی افراد پیش می‌ آید، جلو آمدن بیش از حد دندان است. علت اصلی این مشکل، نداشتن دقت و مهارت کافی در انجام این فرآیند توسط دندانپزشک است. بعد از انجام کامپوزیت دندان، برای حفظ کیفیت کامپوزیت، معمولا توصیه می شود که حداقل به مدت یک ساعت از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. پس از این مدت، می ‌توانید به طور معمول از غذا و نوشیدنی استفاده کنید. در بسیاری موارد باید از درمانهای ارتودنسی و یا لمینت های سرامیکی بهره گرفت.

هزینه کمتر نسبت به روش های دیگر

خرید کامپوزیت یک دندانپزشک ترمیمی و زیبایی با بررسی وضعیت فرد و ویژگی های صورت و دهان ، بهترین گزینه را پیشنهاد می کند. کامپوزیت دندان نه تنها ظاهر دندان را بهبود می‌بخشد، بلکه مشکلاتی مانند ترک، شکستگی‌های کوچک، فاصله‌های کم بین دندان‌ها و تغییر رنگ دندان را نیز اصلاح می‌کند. در مقابل، بلیچینگ تنها برای تمیز و سفید کردن دندان‌های طبیعی کاربرد دارد آپتودنت و نمی‌تواند ایرادات جزئی دندان یا تغییر رنگ‌های شدید را برطرف کند.

به طور خلاصه، انتخاب بین لمینت و کامپوزیت یا ارتودنسی بستگی به نیازها و اولویت‌های شما دارد. اگر به دنبال نتایج سریع و مقرون به صرفه هستید، کامپوزیت ممکن است مناسب باشد. اما اگر به دنبال دوام و نتایج پایدار هستید، لمینت یا ارتودنسی انتخاب بهتری خواهد بود. مشاوره با دندانپزشک متخصص می‌تواند به شما در انتخاب بهترین روش کمک کند. کامپوزیت‌های میکروفیل دارای ذرات بسیار ریزی هستند که به آن‌ها سطحی صاف و براق می‌بخشد.

قابلیت پرداخت و پولیش این دسته از انواع کامپوزیت دندان راحت نیست که بخاطر اندازه بزرگ ذرات پر کننده است. اگر می‌خواهید کامپوزیت دندان شما دوام و ماندگاری طولانی داشته باشد و در مدت کوتاهی آسیب نبیند و تغییر رنگ ندهد، نکات زیر را در مورد مراقبت از دندان کامپوزیت شده مد نظر قرار دهید. رعایت توصیه‌های دندانپزشک در مورد نحوه مراقبت از کامپوزیت دندان و رعایت بهداشت دهان و دندان موجب افزایش دوام و ماندگاری کامپوزیت می‌شود. در این روش، نقص زیبایی دندان توسط ونیر دندان (یعنی یک روکش نازک) از جنس کامپوزیت پوشانده می شود. اگر دندان‌ها سالم هستند؛ اما مشکلات ظاهری مانند نامرتبی در فک بالا و پایین داشته یا تغییر رنگ داده‌اند، روکش کامپوزیت ونیر تجویز می‌شود. مسواک‌های معمولی که برای دندان‌های طبیعی طراحی شده‌اند، اغلب دارای الیاف سفت‌تر و طراحی کلی‌تری هستند.

کامپوزیت‌های دندان موادی ترکیبی هستند که از رزین‌های پلیمری و ذرات معدنی تشکیل می‌شوند. این ذرات معدنی نقش تقویت‌کننده را ایفا می‌کنند و به کامپوزیت استحکام و مقاومت می‌بخشند. کامپوزیت‌ها انواع مختلفی دارند (نانوفیل، هیبرید، میکروفیل) و قیمت آن‌ها بسته به کیفیت و ماندگاری متفاوت است. برخی از انواع جدیدتر کامپوزیت‌ها، که ظاهر طبیعی‌تر و دوام بیشتری دارند، ممکن است گران‌تر باشند. کامپوزیت دندان نوعی ماده‌ی رزینی است که به منظور ترمیم و زیباسازی دندان‌ها استفاده می‌شود. این ماده ترکیبی از رزین‌های پلاستیکی و ذرات ریز شیشه‌ای یا سرامیکی است که پس از اعمال روی دندان و شکل‌دهی به فرم مورد نظر، با استفاده از نور خاصی سخت می‌شود.

مواد کامپوزیت دندان

زیرا رشد استخوان فک و دهان کودکان تا سن مشخصی ادامه دارد و می‌تواند نظم کامپوزیت را دچار اختلال کند. از طرفی کودکان نمی‌توانند به درستی مراقبت‌های بعد از انجام کامپوزیت را رعایت کنند و ممکن است ونیر با سهل‌انگاری دچار آسیب شود. در کنار این گروه‌ها، سایه‌های خاص و پرطرفداری مانند XL، A1، B1 و BW نیز وجود دارند که هر کدام برای رسیدن به نتایج زیبایی‌شناختی متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرند. دندانپزشک شما با در نظر گرفتن رنگ پوست و دندان‌هایتان، بهترین رنگ کامپوزیت را برای شما انتخاب خواهد کرد. این تنوع در انواع مواد کامپوزیت به دندانپزشکان این امکان را می‌دهد تا با توجه به نوع ترمیم و شرایط دندان بیمار، بهترین ماده را انتخاب کنند.

درک صحیح از مراحل انجام کامپوزیت می‌تواند به بیماران کمک کند تا با آگاهی بیشتری وارد این فرآیند شوند و انتظارات واقع‌بینانه‌ای از نتایج داشته باشند. در ادامه، مراحل گام‌به‌گام کامپوزیت دندان به‌صورت دقیق و شفاف شرح داده خواهد شد تا هر فرد پیش از اقدام به این درمان، درک درستی از فرآیند پیش رو داشته باشد. هرکدام از این مراحل نیازمند دقت بالا، مهارت دندانپزشک و استفاده از مواد باکیفیت هستند. این ویژگی باعث شده تا این نوع کامپوزیت هم مقاومت بالایی داشته باشد و هم زیبایی قابل‌قبولی ارائه دهد.

انواع کامپوزیت دندان از نظر کاربرد و موارد مصرف

عواملی مانند بهداشت دهان، عادات غذایی، و محل قرارگیری کامپوزیت در دهان بر طول عمر آن تأثیرگذار هستند. هدف ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر بنیانیان، کمک به انتخاب مناسب ترین و بهترین نوع کامپوزیت دندان برای شما است. کامپوزیتی با کیفیت و قیمت مناسب که هم استحکام بالایی داشته باشد و هم زیبایی دندان‌های شما را دوچندان کند. کامپوزیت دندان یکی از پرطرفدارترین روش‌های زیباسازی لبخند است که با استفاده از مواد رزینی همرنگ دندان‌ها، ظاهری درخشان و طبیعی به دندان‌ها می‌بخشد. این روش به دلیل داشتن تطابق رنگ عالی، نیاز کم به تراش دندان و انجام سریع در یک جلسه، بسیار محبوب شده است.

روش ترمیم دندان با کامپوزیت برای افرادی مناسب است که به دنبال ترمیم و تغییرات جزئی دندان هستند. هزینه آن به‌طور متوسط مقرون به صرفه است و مدت دوام آن بستگی به مراقبت‌های بعدی دارد. روکش‌های سرامیکی یا پرسلن از مواد سرامیکی باکیفیت ساخته می‌شوند که استحکام و مقاومت بسیار بالایی دارند. این نوع کامپوزیت‌ها برای روکش کامل دندان‌ها، به‌ویژه دندان‌های آسیب‌دیده یا شکسته، استفاده می‌شوند و ظاهری بسیار طبیعی و شفاف به دندان‌ها می‌بخشند.

{

قیمت ونیر کامپوزیت در تهران + عوامل تاثیر گذار بر آن

|}

به طور کلی قیمت ایمپلنت دندان در تهران سال 1401 به صورت حدودی 6,000,000 الی 20,000,000 میلیون تومان به ازای هر واحد وابسته به شرایط ، نوع و برند متغیر می باشد. اگر کامپوزیت دندان های شما بدون تراش یا با تراش کم انجام شده باشد ، برداشتن کامپوزیت به سادگی قرار دادن آن خواهد بود. در صورتی که نیاز به تراش دندان نداشته باشید و کامپوزیت دندان شما توسط پزشک مجرب انجام بشود ، کامپوزیت دندان دردی نخواهد داشت. بیسکو به منظور افزایش دوام و استحکام کامپوزیت، ماده هیدروکسید کلسیم را در ترکیبات محصولات خود به کار می‌برد. در ادامه به معرفی معروف‌ترین برندهای کامپوزیت دندان می‌پردازیم. برای اطلاع از قیمت بهترین کامپوزیت برای ونیر به جدول زیر مراجعه نمایید.

به همین دلیل، امروزه از مواد کامپوزیتی می‌توان در ترمیم و حتی بیلداپ دندان‌های خلفی نیز استفاده کرد. بله، کامپوزیت دندان ممکن است تغییر رنگ دهد، اما نسبت به لمینت دندان، در برابر تغییر رنگ مقاومت کمتری دارد. برای جلوگیری از این مشکل، مواد غذایی رنگ ‌دهنده کمتر مصرف کنید و از کامپوزیت با کیفیت بالا استفاده کنید. همچنین، رعایت بهداشت دهان و دندان می‌ تواند به حفظ رنگ و زیبایی کامپوزیت دندان کمک کند. تفاوت بین ونیرهای کامپوزیتی و پرسلن در موادی که از آن ساخته می‌شوند، دوام، ظاهر، هزینه و روش نصب است. ونیر کامپوزیتی از رزین ساخته شده و معمولاً در یک جلسه، با تراش کمتر و هزینه مقرون‌به‌صرفه‌تر انجام می‌شود، اما در برابر لکه‌پذیری و تغییر رنگ حساس‌تر است و دوام کمتری دارد (حدود ۵ تا ۷ سال).

همچنین بدون درد و آسیب به دندان نواقص موجود در دندان پنهان می‌شود. کامپوزیت IPS یک شاهکار واقعی در دنیای دندانپزشکی است که به دلیل کیفیت خارق العاده مشهور است. این کامپوزیت دارای رنگ های سفید تر و براق تری نسبت به سایر کامپوزیت ها دارد. فناوری پیشرفته پشت کامپوزیت IPS {آپتودنت|} امکان لایه بندی دقیق را فراهم می کند و متخصصان دندانپزشکی را قادر می سازد تا ظرافت های پیچیده موجود در دندان های طبیعی را بازسازی کنند.

{

تفاوت لمینت با کامپوزیت

|}

فرآیند باندینگ براکت های ارتودنسی شامل آماده سازی سطح دندان با تمیز کردن و اچ کردن آن برای ایجاد یک سطح ناهموار است. اینکار به ماده رزین کمک می کند تا به طور موثرتری به دندان بچسبد. سپس مقدار کمی از مواد روی پایه براکت اعمال می شود و براکت با دقت روی دندان قرار می گیرد.

در هر حال برای این که نتیجه نهایی کار طبیعی تر به نظر برسد، دندانپزشک از شیوه‌ی لایه گذاری استفاده می‌کند. با گذر زمان، ونیرهای کامپوزیت درخشندگی و زیبایی اولیه خود را از دست می‌دهند. عوامل متعددی از جمله کیفیت مواد، برند و رعایت بهداشت دهان و دندان، بر دوام و ظاهر ونیرها تأثیرگذارند. حتی بهترین کامپوزیت‌ها نیز پس از یک یا دو سال ممکن است دچار ساییدگی و تغییر رنگ شوند.

استفاده از کامپوزیت‌دندان می‌تواند علائم پوسیدگی و تیرگی دندان را به طور کامل پوشش بدهد. در این نوع از کامپوزیت دندان دارای مواد با ذراتی در حدود ۱۰ تا ۱۵ میکرومتر می‌باشد. اینگونه مواد کامپوزیت نسبت به سایر روکش‌های دندان درشت‌تر بوده که همین موضوع باعث شده تا از مقاومت بیشتری برخوردار باشد. مسئله مهم در مورد این نوع کامپوزیت این است که به دلیل استفاده از ذرات درشت‌تر مواد ترمیم آن به سختی صورت می‌گیرد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مشکلات دندان مصنوعی فک پایین را بخوانید. در کامپوزیت دندان خرگوشی، ماده کامپوزیتی به‌صورت دستی بر روی دندان‌های جلویی شکل داده می‌شود.

آن‌ها به دلیل اندازه بزرگ ذراتشان، سطح زبری بیشتری دارند و می‌تواند باعث تجمع پلاک و لکه شود. اما استحکام بالایی دارند و برای ترمیم‌های بزرگ و پر کردن حفره‌های عمیق مناسب هستند. پالیش یا پولیش کامپوزیت، فرآیند نهایی در اجرای کامپوزیت دندان است که هدف آن افزایش براقیت و هموار کردن سطح کامپوزیت‌ها است.

به کامپوزیت در این نقش، کامپوزیت ونیر یا باندینگ کامپوزیت دندان گفته می شود. طبیعتاً قیمت کامپوزیت کل دندان‌ها نسبت به کامپوزیت یک دندان بیشتر است. به طور تقریبی قیمت هر واحد کامپوزیت دندان از 2.400 میلیون تومان شروع می‌شود. هرچه تعداد دندان‌ها بیشتر شود قیمت کلی ونیر کامپوزیت نیز افزایش می‌یابد.

کامپوزیت دندان یکی از روش‌های محبوب و مؤثر در زیباسازی و ترمیم دندان‌هاست که با مزایا و معایب خود همراه است. انتخاب کلینیک مناسب و رعایت مراقبت‌های لازم می‌تواند به نتایج مطلوب و رضایت‌بخش منجر شود. خیر، انجام کامپوزیت دندان به دلیل استفاده از بی حسی برای بی حس کردن دندان، عموماً بدون درد است. ممکن است کمی احساس کنید که ماده‌ای در دهان شما قرار می‌گیرد، اما این دردناک نیست و بخشی از روند معمول است. اگر احساس ناراحتی کردید، با دندانپزشک خود مشورت کنید تا بتواند کمک کند. اما وقتی پر کردن کامپوزیت تمام شد و بی حسی موضعی از بین رفت، طبیعی است که دندان حتی برای چند هفته کمی حساس باشد.

کامپوزیت دندان انواع مختلفی دارد و انتخاب مواد کامپوزیت مناسب می‌تواند کمی پیچیده باشد. هر مواد کامپوزیت مزایا و ویژگی‌های خاص خودش را دارد، پس شناخت انواع مواد کامپوزیت دندان به انتخاب موادی که بیشتر از همه مناسب دندان شما باشد، کمک می‌کند. این نوع کامپوزیت‌ها دارای ذرات درشت‌تری (از ۱۰ تا ۵۰ میکرومتر) نسبت به تمام کامپوزیت‌های دیگر هستند.

قبل از مراجعه به دندانپزشکی که قصد دارید کامپوزیت دندان های خود را به او بسپارید، نمونه کارهای او را ببینید. – همانطور که پیش‌تر گفته شد، خوردن مواد سخت یا حتی استفاده از دندان‌ها برای باز کردن بسته‌بندی ها می‌تواند باعث آسیب به کامپوزیت شود. انجام کامپوزیت در طول دوران بارداری هیچ گونه محدودیتی ندارد و خانم باردار می‌تواند پس از گذشت سه ماه از بارداری خود اینکار را انجام بدهد. اما در صورت عدم ضرورت اینکار بهتر است انجام کامپوزیت دندان را به بعد از دوران بارداری انتقال بدهید. همگام با کلینیک شبانه روزی دندانپزشکی تاج، دندان‌هایی زیبا و تجربه‌ای دلنشین از درمان‌ را در کنار کادر حرفه‌ای‌ رقم بزنید.

این اسید مینای دندان را از حالت صافی در آورده و کمی خشن می کند سپس کامپوزیت دندان به روی آن زده می شود تا به راحتی به مینای دندان متصل شود. در مواردی که ریشه دندان ها به دلیل تحلیل لثه بیرون آمده، کامپوزیت می تواند به عنوان یک پوشش محافظ عمل کند. تحلیل لثه یکی از مشکلات شایع دهانی است که می تواند باعث بیرون آمدن ریشه دندان ها شود. این مشکل می تواند باعث حساسیت و درد در ناحیه ریشه شود و همچنین احتمال پوسیدگی و آسیب به ریشه دندان را افزایش دهد.

{آپچوراتور |آرسی پرپ |آکریل |آلژینات |آمالگام |آمالگاماتور |آمالگاماتور عاج طب |آنگل ، توربین ، هندپیس |ابزار اندو |ابزار اندو دندانپزشکی |ابزار ایمپلنت |ابزار ترمیمی |ابزار لابراتواری |اپکس لوکیتور |اتوکلاو |اتوکلاو آویکو |اتوکلاو وصال گستر |ارتودنسی |اسپریدر دندانپزشکی |اسکنر فسفرپلیت (PSP) |اسید اچ |اقلام مصرفی دندانپزشکی |اقلام مصرفی و یکبار مصرف |الکتروسرجری |الواتور |اندو اپکس |اندو موتور |اندودنتیکس |اندوموتور وودپکر |اوژنول |ایتیس |ایمپلنت |اینسترومنت |باندینگ |برس برساژ (جرمگیری) |پانسمان موقت دندان |پرکننده موقت و دائمی |پریو و جراحی |پست و کور |پودر ایرفلو |پیزو التراسونیک |پیزو سرجری |پین |تابوره |تجهیزات اندو |تجهیزات ایمپلنت |تجهیزات ترمیمی |تجهیزات ترمیمی دندانپزشکی کادنت |تجهیزات دندانپزشکی |تجهیزات مطب و استریلیزاسیون |ترایلی و کابینت |ترمیمی - اندو |ترمیمی و پروتز |جراحی و پریو |جرم گیری |خمیر پروفیلاکسی |خمیر پولیش |خمیر جراحی |دایکال |دستگاه بلیچینگ |دستگاه پک اتوکلاو |دستگاه تمیزکننده و التراسونیک |دستگاه جرمگیری وودپکر |دستگاه روغن کاری اینسترومنت |دسته‌بندی نشده |دندان مصنوعی |دوربین داخل دهانی |دیسک پالیش |رادیوگرافی |رادیولوژی و تصویر برداری |رترکتور |روپوش و اسکراب |رول پک اتوکلاو |زینک اکساید |ژل لوبریکانت و EDTA |ساکشن جراحی |ساکشن مرکزی |سایلن پرسلن |ست قالبگیری |سر سوزن و سرنگ |سرآینه و دسته آینه |سرساکشن یکبار مصرف |سکشنال ماتریکس |سمان و لوتینگ |سنسور RVG |سوزن گیر - شان گیر - هموستات |سوند دندانپزشکی |سیلر |ضد عفونی کننده دست و سطوح |ضد عفونی کننده کانال |ظرف و ظروف |فایل دستی |فایل دستی مانی |فایل روتاری |فرز الماسی BTM |فرز کارباید Verdent |فرز و مولت |فورسپس |فورسپس اطفال فنر دار |فورسپس های آناتومیک |فورسپس های اطفال بدون فنر |فیشور سیلنت |قلم کامپوزیت |قلم نوری و سیلیکونی |قیچی |کارور دندانپزشکی |کاغذ آرتیکولاسیون |کامپوزیت |کامپوزیت توکویاما |کامپوزیت سارمکو |کلروفرم |کلروهگزیدین |کلسیم هیدروکساید |کلمپ و رابردم |کلینیک و مطب کادنت |کمان اره و تیغه بین دندانی |کمپرسور دندانپزشکی |کن کاغذی |کیف پول ووکامرس |گان تزریق |گلاس آینومر |گوتا پرکا |گوتا کاتر |گیتس و پیزو |لایت کیور |لایت کیور وودپکر |لوپ دندانپزشکی |ماده ضد حساسیت |ماسک و دستکش |ماندرل دندانپزشکی |مایع رابردم و محافظ لثه |محصولات exp |محصولات جی سی |محصولات کداک |محصولات گلدنت |مسواک و واترجت |مواد اندو}
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد