ارتودنسی بزرگسالان چگونه است و تا چه سنی انجام می شود؟ دکتر هادی درویش پور

ارتودنسی برای بزرگسالان امکان پذیر است؟

بنابراین هرگونه ناراحتی، شل‌شدن یا آسیب به ریتینر باید فوراً به اطلاع دندانپزشک برسد. توجه داشته باشید که هنگام خارج کردن ریتینر، همیشه آن را در جعبه مخصوص نگهداری کنید و از قرار دادن آن در معرض نور خورشید یا سطوح گرم خودداری نمایید، چون ممکن است تغییر شکل دهد. کلیه حقوق این وب سایت متعلق به کلینیک دندان پزشکی شبانه روزی تاج میباشد. https://drbonyanian.com/dental-restoration/dental-restoration-price/

علاوه‌براین در این روش نیاز به مراجعات مکرر کمتر است که یک مزیت عمده برای افراد شاغل محسوب می‌شود. در صورتی که شما هم جزو افرادی هستید که جزو دسته بیماران فوق هستید می توانید با انتخاب متخصصین ارتودنسی ما تجربه داشتن دندان هایی سالم، مرتب و ردیف و در نهایت یک لبخند زیبا را داشته باشید. تنها چیزی ک ممکن است به مرور زمان کمی موجب آزار و اذیت فرد شود درد و ناراحتی است که باید به مرور زمان برای جا به جا کردن دندان های نا مرتب برای سنین بالا بیشتر از سنین پایین تحمل کنند. قبل از شروع درمان، معمولاً ارتودنتیست شما بررسی دقیقی از دندان‌ها، فک‌ها و لثه‌ها انجام می‌دهد و بر اساس ارزیابی شخصی شما، یک برنامه درمانی مناسب برای شما تنظیم می‌کند. همچنین، در این سن، ممکن است نیاز به مراقبت‌های دندانپزشکی تکمیلی نیز وجود داشته باشد، مانند درمان عفونت‌ها یا گریوه دندانی.

با پیشرفت علم دندانپزشکی، دیگر نیاز نیست بزرگسالان فقط به یک نوع خاص از ارتودنسی محدود شوند. امروزه انواع روش‌ های درمانی با توجه به شرایط دندانی، بودجه، سلیقه و سبک زندگی فرد قابل انتخاب هستند. در این بخش به پرکاربردترین و موثرترین انواع ارتودنسی بزرگسالان می ‌پردازیم. انتخاب یک ارتودنتیست باتجربه که در درمان ارتودنسی برای بزرگسالان تخصص دارد، برای موفقیت درمان ضروری است.

مراقبت از سلامتی دندان ها در ایام نوروز

نوروز، جشن باستانی ایرانیان، یکی از زیباترین و شادی بخش‌ترین زمان‌های سال است. در این ایام، خانواده‌ها گرد هم می‌آیند، سفرهای نوروزی برنامه‌ریزی می‌شود و سفره‌هایی رنگارنگ با انواع خوراکی‌ها و شیرینی‌های سنتی برپا می‌شود. اما متاسفانه فارغ تمام این شادی‌ها، گاهی اوقات مراقبت از سلامتی دندان ها در نوروز نادیده گرفته می‌شود. یعنی به […]نوشته مراقبت از سلامتی دندان ها در ایام نوروز اولین بار در دندانپزشکی دکتر بنیانیان. پدیدار شد.

Posted: Thu, 27 Mar 2025 12:00:13 +0000 [source]

بنابراین بهتر است اندکی صبر بکنیم تا کودک بزرگتر شده، انگیزه بالاتر و همکاری موثرتری در رعایت بهداشت داشته باشد. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم. یادتان باشد، ارتودنسی موفق تنها با برداشتن براکت‌ها کامل نمی‌شود؛ این مراقبت‌ها هستند که لبخندتان را ماندگار می‌کنند. اما لازم است بدانید هزینه پایین ممکن است نشان‌دهنده استفاده از مواد بی‌کیفیت یا کم‌تجربگی پزشک باشد. بله، با انجام ارتودنسی می‌توان سر درد، عدم دریافت نتیجه مطلوب، هزینه بالا و… را تجربه کرد.

ارتودنسی برای بزرگسالان امکان پذیر است؟

مسیر ارتودنسی با لبخند زیبا به پایان نمی‌رسد؛ بلکه آغاز مسئولیتی جدید است. استفاده صحیح و مستمر از ریتینر، رعایت رژیم غذایی مناسب، بهداشت دهان و دندان، و مراجعات منظم به دندانپزشک، از اصلی‌ترین عوامل حفظ نتایج درمان هستند. بطور خلاصه، درمان ارتودنسی یک فرایند چند مرحله‌ای است که نیاز به صبر و همکاری دارد. با رعایت دستورات پزشک، می‌توانید به لبخندی سالم و جذاب دست پیدا کنید. مشکلات دندانی کوچک، به مرور زمان می‌توانند به چالش‌های جدی‌تر تبدیل شوند.

چرا نباید درمان ارتودنسی را به تأخیر بیندازید؟

در این مواقع احتمالا نیاز باشد که در فضاهای خالی دندان ها، ایمپلنت یا حتی پروتز استخوانی کاشته شود تا ارتودنتیست درمان های لازم را انجام دهد. عوامل مختلفی وجود دارند که روی روند ارتودنسی در سنین بالا تأثیر می‌گذارند. قبل از انجام ارتودنسی باید از این موارد مطلع شوید تا درمان شما بدون هیچ مشکلی انجام شود. معمولاً بزرگسالان بیشتر از کودکان با خطر جذب ریشه در دوران درمان، مواجه می‌شوند. جذب ریشه‌ای بدین معنی بهترین دندانپزشکان تهران است که ریشه دندان‌ها توسط بافت‌های احاطه‌کننده، جذب خواهد شد و به نوعی دندان‌ها بدون تکیه گاه می‌مانند.

  • ارتودنسی علاوه بر بهبود ظاهر لبخند، مشکلات عملکردی مانند جویدن، گفتار، سلامت لثه و جلوگیری از ساییدگی غیرطبیعی دندان‌ها را نیز برطرف می‌کند.
  • {
  • در واقع، بزرگسالان با سن بالا هم می‌توانند از درمان ارتودنسی بهره‌مند شوند.
  • |}{
  • برای مثال در برخی بزرگسالان، مشکل اوربایت و جلو عقب بودن فک بسیار شدید و عمیق است، به‌نحوی‌که فضای محدودی برای عقب کشیدن فک و دندان‌ها وجود دارد.
  • |}{
  • خوشبختانه در حال حاظر روش ها مختلفی از جمله ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف در دسترس هستند که برای اغلب بزرگسالان کاملا مناسب هستند.
  • |}
  • تمام تلاش ما در کلینیک ارتودنسی دکتر مهدی فهیمی هنزائی این است که بتوانیم به این امر دست پیدا کنیم بنابراین در انتهای درمان می‌توانید لبخندی زیباتر در عکس‌ها و‌مهمانی‌ها و مجالس مختلف داشته باشید.
  • بسیاری از ناهنجاری‌ های دندانی در صورت عدم درمان، می ‌توانند منجر به مشکلاتی مثل تحلیل لثه، پوسیدگی زودرس، سردردهای مزمن و درد فک شوند.

در مرحله دوم، پزشک متخصص باید براساس مدارک پزشکی موجود از بیمار، مجدد به معاینه دندان‌ها و فک او بپردازد. پزشک برای بررشس وضعیت فکی بیمار و تشخیص بهتر، از سی تی اسکن، بررسی اکلوژن و ساخت مدلی دیجیتالی دندان‌های بالا و پایین بیمار استفاده می‌کند. این معاینات باید با دقت بالایی انجام گیرد؛ چرا که با توجه به این معاینات، برنامه‌ریزی درمانی شکل خواهد گرفت. ارتودنسی سرامیکی نیز یک نوع ارتودنسی ثابت است که در آن به جای براکت‌های فلزی، از براکت‌های سرامیکی استفاده می‌شود. براکت‌های سرامیکی ثابت، شفاف، زیبا و همرنگ با دندان‌های فرد است و انتخاب ‌ایده‌آل برای افرادی به شمار می‌رود که نمی‌خواهند براکت روی دندان‌هایشان مشخص باشد.

ارتودنسی بزرگسالان، یک راه‌حل جامع و مؤثر برای اصلاح ناهنجاری‌های دندانی و فکی است که علاوه‌بر افزایش زیبایی لبخند به بهبود سلامت دهان و دندان نیز کمک می‌کند. این درمان محدود به سن خاصی نیست و برای همۀ بزرگسالانی که از سلامت لثه و دندان برخوردارند، مناسب است. روش‌های متنوعی همچون الاینرهای شفاف، ارتودنسی لینگوال و انواع بریس‌ها، امکان انتخاب متناسب با نیازهای بیمار را فراهم می‌کنند. در کلینیک دندان‌پزشکی دکتر مهتری با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته و تخصص متخصصان، ارتودنسی با بالاترین کیفیت انجام می‌شود.

علل و درمان خونریزی مقعدی بدون درد

امروزه با پیشرفت علم دندان پزشکی و ابداع روش‌های نوین برای اصلاح ناهنجاری‌های فک و دندان، ارتودنسی در بزرگسالان نیزامکان پذیر است و می‌توانند از این بابت آسوده خاطر باشند. ارتودنسی در سنین پیش از بلوغ به دلیل انعطاف استخوان‌ها با سرعت بیشتری انجام می‌شود؛ اما در سنین بالا طول دوره درمان ارتودنسی بیشتر خواهد بود و دندان‌ها به سختی حرکت داده می‌شوند. این روش نقش مهمی در جلوگیری از مشکلاتی مانند اختلالات مفصل گیجگاهی-فکی (TMJ)، و سایش غیرطبیعی دندان‌ها و بیماری‌های لثه ایفا می‌کند. پیشرفت‌های فناوری منجر به ارائه گزینه‌های درمانی مختلفی مانند بریس‌های سنتی، الاینرهای شفاف و بریس‌های لینگوال (زبانی) شده است. انتخاب روش مناسب به عواملی مانند شدت ناهنجاری، وضعیت سلامت دهان و دندان و ترجیحات شخصی بستگی دارد. در سنین نوجوانی یا اوایل بزرگسالی، ارتودنسی معمولاً توصیه می شود زیرا در این دوران دندان ها قابلیت تغییر و حرکت به موقعیت مناسب را دارند.

Contact Us
دکتر نازی بنیانیان
Email:
Phone: +982188539720
میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی ، پلاک ۲۲، واحد ۷
تهران, تهران, ایران

بااین‌حال، به‌دلیل قرارگیری ابزار در پشت دندان‌ها، نیاز به تخصص بیشتری از سوی ارتودنتیست دارد و ممکن است بیمار به زمان بیشتری برای عادت به این روش نیاز داشته باشد. ارتودنسی در سنین بالا نیز همانند دیگر روش‌های درمانی می‌تواند عوارض متفاوتی را به همراه داشته باشد. درمان بی نظمی دندان‌ها و ردیف کردن آنها، نه تنها بر زیبایی و افزایش اعتماد به نفس بزرگسالان تأثیر دارد، بلکه باعث بهبود وضعیت تکلم و صحبت کردن، اصلاح بایت، جویدن و غذا خوردن نیز می‌شود. به طور معمول کودکان بیشتر از هر قشر دیگری تحت درمان های ارتودنسی قرار می‌گیرند.

در ادامه، هر آنچه باید در این مسیر بدانید را با زبانی ساده و کاربردی بررسی می‌کنیم. ارتودنسی برای تنظیم موقعیت دندان‌ها استفاده می‌شود، در حالی که جراحی فک (ارتو-جراحی) برای اصلاح ناهنجاری‌های شدید اسکلتی فک به کار می‌رود. یکی از نگرانی‌های متداول درباره ارتودنسی، تجربه درد و ناراحتی در طول درمان است. در ابتدای نصب بریس‌ها یا تنظیمات دوره‌ای، ممکن است احساس فشار یا ناراحتی داشته باشید. این ناراحتی معمولاً طی چند روز برطرف می‌شود و قابل کنترل با مسکن‌های معمولی است. البته، الاینرهای شفاف معمولاً درد کمتری ایجاد می‌کنند زیرا تنظیمات به تدریج و ملایم انجام می‌شود.

یکی از ویژگی‌ های مهم الاینرها این است که تقریبا هر دو هفته یک ‌بار پلاک تعویض می ‌شود تا به دندان‌ ها فشار وارد کند و تغییرات لازم را ایجاد کند. به دلیل نامرئی بودن این پلاک‌ ها، بسیاری از افراد ترجیح می ‌دهند از ارتودنسی نامرئی بهره‌ ببرند. در حال حاضر می‌توان گفت هیچکس در هیچ سنی محدودیتی برای انجام ارتودنسی در دندان‌های خود نخواهد داشت.

ارتودنسی برای بزرگسالان امکان پذیر است؟

تقریباً بله، اما در برخی زوایا ممکن است پلاک‌ها دیده شوند (مخصوصاً اگر از رنگ‌کننده‌های دندانی استفاده کنید). بعضی از مراحل تغییر بندها و تنظیمات هم ممکن است باعث احساس فشار و ناراحتی موقتی شود، اما این احساس‌ها نیز معمولاً کم و می‌گذرند.

علاوه بر این، ممکن است برخی از بیماران بزرگسال دچار ساییدگی دندان‌ها باشند و این وضعیت اوربایت را تا حد زیادی تشدید می‌کند. در چنین شرایطی احتمال دارد که ارتودنتیست به منظور برطرف کردن این مشکلات، درمان‌ها بیشتر و البته پیچیده‌تری را به کار گیرد. تمامی این موارد باعث طولانی‌تر شدن مدت زمان ارتودنسی ارتودنسی در سن ۵۰ سالگی یا بیشتر می‌شود و همچنین تعداد مراحل ارتودنسی بزرگسالان بالاتر می‌رود. یکی از اصلی‌ترین دلایل ارتودنسی در بزرگسالان، اصلاح مشکلات بایت یا مال اکلوژن است. در دهان بسیاری از بیماران بزرگسالی که به اوربایت شدید دچار هستند، فضای کافی برای برگرداندن دندان‌ها به موقعیت مناسب و درست وجود ندارد.

ارتودنسی ثابت

ارتودنسی هیچ محدودیت سنی خاصی ندارد و این درمان می‌تواند در هر سنی که سلامت عمومی و دهانی بیمار مناسب باشد، انجام بشود. برخلاف کودکان و نوجوانان که ارتودنسی برای هدایت رشد فک‌ها استفاده می‌شود در بزرگسالان این روش عمدتاً برای جابه‌جایی دندان‌ها و اصلاح ناهنجاری‌های موجود به کار می‌رود. از نظر عملکردی، ارتودنسی می‌تواند مشکلاتی مانند جویدن نامناسب یا اختلالات گفتاری را که ناشی از ناهنجاری‌های دندانی هستند، اصلاح کند. همچنین، دندان‌های نامرتب و فشرده به سختی تمیز می‌شوند و مستعد پوسیدگی و بیماری‌های لثه هستند.

۴.۲. حفظ بهداشت دهان و دندان در طول درمان

بسته به شرایط هر فرد، دندانپزشک معمولاً هر ۳ تا ۶ ماه یک‌بار چکاپ دوره‌ای را توصیه می‌کند. در این مراجعات، وضعیت ریتینر بررسی شده، سلامت لثه‌ها و مینای دندان ارزیابی می‌شود و در صورت لزوم، اقدامات پیشگیرانه مانند جرم‌گیری یا اصلاح ریتینر انجام می‌گیرد. ریتینرهای متحرک را باید روزانه با مسواک نرم و آب ولرم (نه داغ) تمیز کرد و از خمیر دندان‌های ساینده استفاده نکرد. برای ضدعفونی کامل، می‌توان هفته‌ای چند بار از قرص‌های تمیزکننده مخصوص ریتینر استفاده کرد. همچنین برای ریتینر ثابت، رعایت دقیق بهداشت دهان و استفاده از نخ دندان مخصوص ارتودنسی ضروری است.

ارتودنسی بزرگسالان

از فناوری‌هایی مانند لیزر، ویبراسیون یا جراحی‌های کوچک (مانند کورتیکوتومی) برای تسریع حرکت دندان‌ها استفاده می‌شود. بهترین روش، روشی است که به شرایط دندان‌های شما و اولویت‌های شخصی‌تان پاسخ دهد. برای بسیاری از افراد، یکی از نگرانی‌های اصلی درباره ارتودنسی، فرایند و مدت زمان آن است.

پلاک های نامرئی بر روی دندان نصب می شوند و به مروز زمان نظم را به ترتیب دندان ها باز می گردانند. این نوع بریس که ارتودنسی لینگوال یا زبانی نام دارد پشت دندان ها قرار گرفته می شود تا دندان ها را به مرور زمان و تدریجی حرکت داده و اختلالات نظم آن را از بین ببرد. به عبارت دیگر هرچند که مشکل برطرف میشود، اما نمی‌توان با اطمینان گفت که انجام پروسه درمان این بزرگسالان مساوی با زیباتر شدن آن ها است. بلکه ما در اغلب موارد تنها مشکل را حل میکنیم و اگر جا داشت اقدام به زیبایی میکنیم. با در نظر گرفتن پارامترهایی که ذکر شد می‌توانیم درمان‌های کوتاه که در صبر و حوصله افراد بزرگسال و مسن جامعه باشد انجام دهیم. از طرف دیگر در کودکی که به زور والدینش برای ارتودنسی مراجعه کرده است احتمال عدم همکاری وی در حین درمان بالا می‌باشد.

در نتیجه، ارتودنسی در سنین بالا نیز می‌تواند به شما برای داشتن دندان‌هایی سالم و مرتب، لبخندی زیبا و اعتماد به نفس بالا کمک کند. اما در سن‌های چهل به بالا، به دلیل کاهش انعطاف‌پذیری استخوان‌ها و احتمال بیماری‌های لثه‌ای، درمان ممکن است کمی سخت شود، اما امکان پذیر است. ارتودنسی شاخه‌ای از دندانپزشکی است که به تشخیص، پیشگیری و درمان ناهنجاری‌های دندانی و فکی می‌پردازد. هدف اصلی ارتودنسی، اصلاح ترتیب دندان‌ها، بهبود عملکرد دهان و ایجاد لبخندی زیبا و متناسب است.

عواملی مانند نوع روش درمان، مدت‌زمان موردنیاز برای درمان، پیچیدگی مشکل دندانی و تجربه متخصص ارتودنسی از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر هزینه نهایی هستند. ارتودنسی بزرگسالان به‌دلایل متعددی انجام می‌شود که بخش عمده‌ای از آن‌ها به بهبود زیبایی و عملکرد دندان‌ها مربوط است. یکی از دلایل اصلی انجام این درمان، بهترین کلینیک های دندانپزشکی تهران تأثیر مثبت آن بر اعتمادبه‌نفس افراد است.

راهنمای مراقبت های بعد از ارتودنسی دندان

با این تفاوت که نوع مشکلات آن ها و شیوه درمانشان متفاوت از کودکان است. ادامه مقاله را بخوانید تا با کلیدی ترین تفاوت های ارتودنسی کودکان و بزرگسالان بیشتر آشنا شوید. تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به متخصص ارتودنسی، دکتر علیرضا خدیوی می باشد. پلاک متحرک با فنر Z برای اصلاح دندان ‌های قدامی که به دلیل فرسایش و ترکیدگی عقب هستند، استفاده می ‌شود. این پلاک حاوی فنرهای Z شکل است که با فشار و جابجایی منظم به دندان ‌ها فشار می ‌آورند. به این ترتیب، دندان ‌ها به سمت جلو حرکت کرده و در یک ردیف با دندان‌ های دیگر قرار می ‌گیرند.

همچنین، اگر درمان شامل جراحی فک یا اقدامات تکمیلی باشد، هزینه افزایش خواهد یافت. نادیده گرفتن مشکلات موجود در دهان و دندان‌ها می‌تواند با گذشت زمان مشکل ساز باشد و روزبه‌روز بر ناهنجاری افزوده شود. همچنین با گذشت زمان عوارض خطرناکی برای بیمار ایجاد می‌شود که باید در اسرع وقت نسبت به رفع این ناهنجاری‌ها اقدام کرد. مشکلاتی که ممکن است برای بیمار ایجاد شود و اهمیت ارتودنسی در سنین بالا را نشان می‌دهد به شرح زیر است.

در بزرگسالان، ممکن است برخی چالش‌ها و خطرات مانند تحلیل استخوان، بیماری‌های لثه، و طولانی‌تر شدن مدت زمان درمان وجود داشته باشد. اما با مراقبت‌های مناسب و تحت نظر یک ارتودنتیست مجرب، این مشکلات قابل مدیریت هستند. در ارتودنسی متحرک، دستگاه‌ ها (پلاک ‌ها) قابل درآوردن هستند و معمولا برای درمان ‌های ساده ‌تر یا در مراحل پایانی درمان استفاده می‌ شوند. این نوع ارتودنسی به فرد آزادی بیشتری می‌ دهد تا در زمان غذا خوردن یا مسواک زدن، دستگاه را خارج کند.

ترمیم و درمان این مشکلات میتواند نه تنها عملکردهای دهان و دندان بیمار را بهبود ببخشد، بلکه به بیمار زیبایی چهره و لبخند میدهد. همانطور که در بخش‌های قبلی اشاره کردیم، شما می‌توانید در سن ۴۰ باقی ماندن ریشه دندان در لثه سالگی و حتی بالاتر از این نیز، اقدام به ارتودنسی دندا‌هایتان کنید. با توجه به این توصیفات می‌توان گفت که حداکثر سن برای انجام روش درمانی ارتودنسی وجود ندارد و نیازی نیست که نگران سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان باشیم. علاوه بر بهبود سلامت دندان، ارتودنسی به بهبود زیبایی لبخند شما نیز کمک می ‌کند. دندان‌ های مرتب و همسان به لبخند شما جذابیت می‌ بخشند و افزایش اعتماد به نفس شما را به همراه دارند. این موضوع به ویژه برای بزرگسالان مهم است، زیرا یک لبخند جذاب می ‌تواند تاثیر مهمی بر روی زندگی اجتماعی و حرفه ‌ای شما داشته باشد.

این پلاک متحرک با فشار و جابجایی به فک افراد اثر می ‌گذارد و باعث حرکت استخوان‌ ها می ‌شود. پلاک نامرئی، یا به عبارت دیگر الاینر شفاف، نوعی از پلاک ‌های ارتودنسی است که به صورت شفاف و نامرئی روی دندان‌ ها قرار می ‌گیرد. در مقایسه با ارتودنسی سنتی با براکت‌ ها و سیم‌ های فلزی، این نوع درمان از عناصر سیم و براکت ‌ها معاف است.

چه عواملی باعث می‌شود بزرگسالان به ارتودنسی نیاز پیدا کنند؟

اگرچه مدت زمان درمان در بزرگسالان ممکن است طولانی‌تر باشد، اما نتایج نهایی تأثیر قابل‌توجهی بر سلامت دهان و زیبایی لبخند خواهد داشت. پیروی از توصیه‌های ارتودنتیست، حفظ بهداشت دهان و دندان، و تعهد به برنامه درمانی، برای دستیابی به بهترین نتیجه ضروری است. افراد مسن اغلب مشکلات دندانی از جمله بیماری‌های لثه، از دست دادن دندان‌ها، یا وجود روکش‌ها و ایمپلنت‌ها دارند. مطالعه‌ای نشان داد که ۳۰٪ از بیماران ارتودنسی برای بزرگسالان نیاز به درمان‌های جانبی لثه در طول روند درمان دارند. در این مقاله، بهترین روش‌های ارتودنسی برای بزرگسالان، سن ایده‌آل برای درمان و نکات مهم برای موفقیت در درمان بررسی می‌شود. ارتودنسی برای بزرگسالان در سال‌های اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است زیرا افراد بیشتری به دنبال بهبود هم‌راستایی دندان‌ها و سلامت دهان خود هستند.

مرحله نگهداری؛ تضمین نتیجه درمان سیم کشی دندان

در این مرحله می‌توانید تمام سوالات خود را از پزشکتان بپرسید و نگرانی‌های خود را با او به اشتراک بگذارید. با مشاوره اولیه می‌توانید بفهمید که مدت زمان ارتودنسی بزرگسالان برای شما چقدر است و روش، فواید و عوارض این روش را جویا شوید. در مقاله ارتودنسی چیست و انواع آن، با کلیت ارتودنسی آشنا شدیم، اما این را نیز باید بدانید که ارتودنسی برای کودکان و بزرگسالان تفاوت‌های بسیار زیادی با یکدیگر دارند. در کودکان، چون دندان‌ها و فک هنوز در حال رشد هستند، درمان سریع‌تر و راحت‌تر انجام می‌شود. اما در بزرگسالان، چون استخوان‌ها و دندان‌ها محکم شده‌اند، تغییرات به زمان بیشتری نیاز دارند و مشکلاتی مانند عفونت لثه یا سختی خون‌رسانی ممکن است پیش آید.

اگر سوالی درباره سن مناسب یا محدودیت سنی برای ارتودنسی دارید، می توانید آن را از طریق ارسال دیدگاه با ما مطرح کنید و دکتر مهریزی در اولین فرصت به شما پاسخ خواهند داد. درمان ارتودنسی برای بزرگسالان در هر سنی در صورتی که لثه‌ها و استخوان‌های فک سالم باشند، مؤثر خواهد بود. گزینه‌های مختلفی از جمله بریس‌های سنتی، الاینرهای شفاف و بریس‌های لینگوال در دسترس هستند که هرکدام مزایای خاص خود را دارند.

اگر به‌دنبال لبخندی زیبا و سلامتی دندان‌های خود هستید، ارتودنسی می‌تواند انتخابی مناسب برای شما باشد. ارتودنسی بزرگسالان یکی از درمان‌های تخصصی در حوزه دندان‌پزشکی است که علاوه‌بر زیبایی، سلامت دهان و دندان را نیز بهبود می‌بخشد. برخلاف تصور رایج که ارتودنسی تنها برای کودکان و نوجوانان مناسب است، امروزه بزرگسالان نیز می‌توانند با استفاده از روش‌های مدرن، ناهنجاری‌های دندانی و فکی خود را برطرف کنند. ارتودنسی نه‌تنها برای بهبود ظاهر لبخند بلکه برای اصلاح مشکلات جدی‌تر نظیر ناهماهنگی فک‌ها، سختی در جویدن یا اختلالات گفتاری انجام می‌شود. در کلینیک دندان‌پزشکی دکتر مهتری، این درمان با پیشرفته‌ترین تجهیزات و رویکردهای شخصی‌سازی‌شده انجام می‌شود تا همۀ نیازهای بیماران به بهترین شکل پاسخ داده بشود.

{

بریس‌ های سرامیکی و فلزی

|}

ارتودنسی با جراحی فک این امکان را به شما می‌دهد تا بتوانید فرم فک خود را نیز اصلاح کنید. خیلی از افراد در سنین بزرگسالی احساس می‌کنند که نیاز به ارتودنسی دندان‌هایشان دارند، اما به دلایل مختلفی از انجام ارتودنسی در بزرگسالی شانه خالی می‌کنند. برای مثال تصور می‌کنند که دیگر برای آن‌ها دیر شده و امکان انجام ارتودنسی را ندارند. بنابراین، اگر شما به دنبال بهبود سلامت دندان‌ ها و یک لبخند زیبا هستید، مشورت با یک متخصص ارتودنسی می ‌تواند گامی موثر در این مسیر باشد. ارتودنسی بزرگسالان امروزه به عنوان یک راهکار موثر شناخته می ‌شود تا به دندان ‌های سالم و یک لبخند جذاب دست یابید.

پیروی از دستورالعمل‌های ارتودنتیست تأثیر زیادی بر موفقیت درمان دارد. تحقیقات نشان داده است که بیمارانی که برنامه درمانی را رعایت نمی‌کنند، معمولاً درمانشان تا ۶ ماه یا بیشتر به تأخیر می‌افتد. تا زمانی که بیشتر دندان ها در قوس فکی قرار دارند می توان درمان های ارتودنسی را انجام داد اما بهتر است پیش از 65 سالگی دندان ها را مرتب کرد. بزرگسالانی که تحت درمان های ارتودنسی قرار میگرند بیشتر از کودکان با خطر جذب ریشه مواجه میشوند. جذب ریشه به این معنی است که ریشه دندان توسط بافت های احاطه کننده آن جذب شده و دندان را به نوعی بدون تگیه گاه می گذارد. زیرا جای خالی دندان های کشیده شده می تواند برای تغییر موقعیت و جابجای دندان های نامرتب دشواری ایجاد کند.

{

مدت زمان ارتودنسی بزرگسالان

|}

در طرف مقابل، اگر در نوجوان و یا کودکی به صورت ارثی یا به خاطر بهداشت ضعیف دندانی بیماری‌های لثه مشاهده گردد هرگونه حرکت دندانی باعث تشدید آن خواهد شد. بالا رفتن کیفیت زندگی از جمله اهداف اصلی در درمان‌های زیبایی خصوصاً ارتودنسی می‌باشد. تمام تلاش ما در کلینیک ارتودنسی دکتر مهدی فهیمی هنزائی این است که بتوانیم به این امر دست پیدا کنیم بنابراین در انتهای درمان می‌توانید لبخندی زیباتر در عکس‌ها و‌مهمانی‌ها و مجالس مختلف داشته باشید.

امروزه با پیشرفت علم دندان پزشکی و ابداع روش‌های نوین برای اصلاح ناهنجاری‌های فک و دندان، ارتودنسی در بزرگسالان نیزامکان پذیر است و می‌توانند از این بابت آسوده خاطر باشند. ارتودنسی در سنین پیش از بلوغ به دلیل انعطاف استخوان‌ها با سرعت بیشتری انجام می‌شود؛ اما در سنین بالا طول دوره درمان ارتودنسی بیشتر خواهد بود و دندان‌ها به سختی حرکت داده می‌شوند. در ارتودنسی نیروهای بیومکانیک باعث حرکت دندان‌ها به محل‌های مناسب می‌شوند، کنار هم قرار گرفتن مرتب دندان‌ها نه تنها از نظر زیباشناختی مفید هستند، بلکه باعث سلامت بیشتر آنها و لثه‌های اطرافشان می‌شود. یقیناً این اصلاح چیدمان دندانی باعث زیباتر شدن لبخند و بالا رفتن اعتماد به نفس برای بیماران و مراجعین کلینیک ارتودنسی دکتر مهدی فهیمی هنزائی خواهد شد.

هزینه ارتودنسی بزرگسالان به چندین عوامل مختلف بستگی دارد و فقط نمی‌توان آن را بر اساس نوع دستگاه یا بریس‌ها تعیین کرد. اگر مشکل دندان‌ها پیچیده باشد یا نیاز به درمان‌های اضافی مثل کشیدن دندان باشد، هزینه درمان بیشتر می‌شود و در نهایت، تعداد جلسات درمانی و مدت زمان درمان هم در قیمت نهایی تأثیر دارد. هزینه ارتودنسی بزرگسالان بسته به چند عامل متغیر است و می‌تواند بین بیماران مختلف متفاوت باشد.

استفاده نادرست یا کم‌توجهی به این وسیله می‌تواند به جابه‌جایی مجدد دندان‌ها بینجامد. بنابراین رعایت دقیق دستورات دندانپزشک درباره نحوه استفاده و مدت زمان استفاده از ریتینر حیاتی است. ارتودنسی ثابت یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان است که در آن از براکت‌ها، سیم‌ها و بندها برای حرکت دادن دندان‌ها به موقعیت مناسب استفاده می‌شود. بله، بسته به شرایط دندانی و ترجیحات شما، روش‌های مختلفی مانند الاینرهای شفاف، بریس‌های فلزی، سرامیکی یا لینگوال قابل‌انتخاب هستند. در ارتودنسی بزرگسالان از روش‌ها و ابزارهای متنوعی استفاده می‌شود تا نیازهای مختلف بیماران را برآورده کند. این روش‌ها براساس سطح پیچیدگی ناهنجاری و اولویت‌های بیمار انتخاب می‌شوند.

{

ارتودنسی بزرگسالان و اتصال دستگاه‌های ارتودنسی به آنها

|}

این متخصصان با چالش‌هایی مانند تراکم استخوان، تحلیل لثه و ترمیم‌های دندانی قبلی آشنایی دارند و می‌توانند بهترین برنامه درمانی را ارائه دهند. سن، محدودیتی برای درمان ارتودنسی ایجاد نمی‌کند، اما تراکم استخوان نقش مهمی در میزان اثربخشی درمان دارد. مطالعات نشان داد که در افراد مسن‌تر، حرکت دندان‌ها کندتر اتفاق می‌افتد زیرا استخوان‌ها با افزایش سن متراکم‌تر می‌شوند. با این حال، این موضوع مانع از موفقیت درمان نمی‌شود، بلکه تنها مدت زمان درمان را افزایش می‌دهد. ارتودنتیست ها برای درمان شرایط نامناسب دندان ها مثل مال اکلوژن یا عدم تناسب بایت، بیماران خود را تشویق به انجام درمان های ارتودنسی می کنند.

{

پیشگیری از عوارض ارتودنسی در سنین بالا

|}

بنابراین مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و توانایی استفاده از دهان شویه برای ما حائز اهمیت است. با افزایش سن ممکن است شما ترمیم‌ها، درمان‌های ریشه، پروتز یا ایمپلنت بیشتری در دهان افراد جامعه ببینید و این موارد می‌توانند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم روی نتیجه درمان ارتودنسی اثر بگذارند. هر چقدر که در سنین بزرگسالی دندان‌های محکم سالم و غیر پر کرده بیشتر داشته باشیم می‌توانیم درمان ارتودنسی موثرتر و قابل پیش بینی‌تری برای آن بیمار انجام دهیم. سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان چه سنی است؟ روش‌های ارتودنسی بزرگسالان؟ ارتودنسی روشی برای اصلاح دندان‌های شماست که با انجام آن تجربه‌ی لبخندی زیبا را خواهید داشت.

تعیین بهترین نوع، به نوع ناهنجاری‌های بیمار وابسته است و همچنین سلیقه ایشان نیز می‌تواند موثر باشد. با توجه به بروز مشکلات و عوارض احتمالی باید از پیشرفت آنها جلوگیری کرد. برای پیشگیری از عوارض ارتودنسی در سنین بالا باید به نکات زیر توجه شود. در دنیای امروز که رقابت در حوزه دندانپزشکی به شدت افزایش یافته، جذب بیماران جدید و حفظ بیماران قدیمی به یکی از دغدغه‌های اصلی دندانپزشکان تبدیل شده است.

{بهداشت دهان و دندان|بیماری‌های دهان و دندان|درمان‌های دندانپزشکی عمومی|دندانپزشکی زیبایی|ایمپلنت دندان|ارتودنسی|پروتزهای دندانی|جراحی‌های دهان، فک و صورت|دندانپزشکی کودکان|هزینه‌ها و بیمه‌های دندانپزشکی|درد دندان و درمان‌های اورژانسی|سفید کردن دندان (بلیچینگ)|کامپوزیت ونیر و باندینگ|لمینت سرامیکی و لومینیرز|مراقبت‌های بعد از درمان‌های دندانپزشکی|تکنولوژی و نوآوری در دندانپزشکی|مواد دندانپزشکی|سلامت لثه و درمان بیماری‌های پریودنتال|بوی بد دهان (هالیتوزیس)|خشکی دهان (زروستومیا)|تاثیر تغذیه بر سلامت دهان و دندان|تاثیر سیگار و دخانیات بر دهان و دندان|دندانپزشکی و بیماری‌های سیستمیک|دندانپزشکی ورزشی و محافظ دهان|ترس از دندانپزشکی و روش‌های کنترل آن|دندان عقل|دندان‌های شیری و مراقبت از آنها|دندان‌های حساس و درمان آن|ترک خوردگی و شکستگی دندان|دندان قروچه (بروکسیزم) و درمان آن|انتخاب دندانپزشک و کلینیک مناسب|انواع تخصص‌های دندانپزشکی|تجهیزات و استانداردهای کلینیک دندانپزشکی|دندانپزشکی در دوران بارداری و شیردهی|دندانپزشکی برای سالمندان|بازسازی کامل دهان و فک|اصلاح لبخند لثه‌ای|درمان اختلالات مفصل گیجگاهی-فکی (TMJ/TMD)|تشخیص و درمان سرطان دهان|دندانپزشکی هولিস্টیک و طبیعی|سوالات متداول دندانپزشکی|واژه‌نامه اصطلاحات دندانپزشکی|نکات بهداشتی و پیشگیرانه|درمان‌های خانگی و سنتی|اخبار و مقالات جدید دندانپزشکی|معرفی برندهای ایمپلنت و مواد زیبایی|مقایسه روش‌های مختلف درمانی|راهنمای مراجعین|دندانپزشکی در سفر|پادکست و ویدئوهای آموزشی دندانپزشکی} https://drbonyanian.com/mag/
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد